Avengers #690

Κάθε τέλος και μια καινούργια αρχή…
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Avengers #690

WritersMark Waid, Al Ewing, Jim ZubArtistPepe LazarPublisherMarvel Comics

Μετά από 16 τεύχη, το “Avengers: No Surrender” έφτασε στο τέλος του. Για την ακρίβεια, βέβαια, το τέλος ήρθε στο προηγούμενο τεύχος κι εδώ παρακολουθούμε τον επίλογο της ιστορίας, καθώς οι Avengers οδεύουν προς μια καινούργια κατεύθυνση, ενώ παράλληλα πολλοί πρωταγωνιστές αποχωρούν, αναζητώντας νέες περιπέτειες.

Η ιστορία ξεκινά στα συντρίμμια της έπαυλης, μετά τη νίκη της ομάδας και τη διάσωση του πλανήτη Γη. Εκεί γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας ανοικοδόμησης της βάσης των Avengers και της αποχώρησης της Voyager. Παράλληλα, ο Sunspot ετοιμάζεται να επιστρέψει στους X-Men, ενώ οι Wanda, Doctor Voodoo και Synapse ξεκινούν το ταξίδι τους, ώστε να ανακαλύψουν τι συνέβη στον Quicksilver. Τέλος, οι Hawkeye και Bruce Banner έχουν ένα τετ-α-τετ σχετικά με τη δολοφονία του δεύτερου από τον πρώτο. Οι συγγραφείς κλείνουν την ιστορία τους, εστιάζοντας στα στοιχεία που καθιστούν τους Avengers τους “ισχυρότερους ήρωες του πλανήτη” καθώς και στο ιδεώδες που κρύβεται πίσω από την ύπαρξη τους.

Το “Avengers: No Surrender” αποτέλεσε συνολικά ένα μέτριο φινάλε που έκλεισε την πιο αδιάφορη περίοδο της ιστορίας των Avengers. Μπορεί να μην ήταν μια σπουδαία ιστορία που θα θυμόμαστε στο μέλλον, ωστόσο, ήταν με σιγουριά το καλύτερο και πιο φιλόδοξο storyline των τελευταίων ετών. Όπως και να έχει, σε μία εβδομάδα ξεκινάει μια νέα περίοδος, με τον Jason Aaron στο τιμόνι του τίτλου, η οποία αναμένεται με ιδιαίτερη ανυπομονησία.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα απογοητευτούμε ξανά…