Previews Picks

May 2018

Βρισκόμαστε σε εκείνη την εποχή του χρόνου που το βλέμμα μας είναι στραμμένο στο καλοκαίρι. Στη ζέστη, στα μπάνια και στα comics! Γιατί ο κατάλογος της Diamond είναι για μια ακόμη φορά γεμάτος και οι Αντώνης Αντωνιάδης και Βασιλεία Βαξεβάνη επιλέγουν τα καλύτερα (και τα χειρότερα)!

Δείτε, μελετήστε και σημειώστε τις δικές σας επιλογές. Και ονειρευτείτε ένα δροσερό δωμάτιο εν μέσω καλοκαιριού, που θα τα διαβάζετε…

Blue Pages

Το Comicdom Con Athens μπορεί να τελείωσε, όμως, οι κυκλοφορίες νέων comics ποτέ δε σταματάνε! Ο Ιούλιος έχει πολλά πρώτα τεύχη για τη Marvel και τη DC, καθώς κι ένα γάμο που σίγουρα θα μας απασχολήσει. Και, παρόλο που υστερούν αριθμητικά, οι υπόλοιπες εταιρeίες έχουν κι αυτές πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις. Πάρτε, λοιπόν, βαθιά ανάσα και αρχίστε να σκέφτεστε πώς θα μαζέψετε λεφτά για τις αγορές του καλοκαιριού!

Captain America #1

$4.99 page M2 Marvel Comics

Ta-Nehisi Coates και Leinil Francis Yu προσγειώνονται στο CAPTAIN AMERICA, με σκοπό να ανανεώσουν το ενδιαφέρον για τον χαρακτήρα που δίχασε το κοινό τη χρονιά που πέρασε. Ο Coates αποτελεί έναν έξυπνο κι επίκαιρο συγγραφέα, με σαφείς πολιτικές αιχμές στα έργα του, ενώ παράλληλα, με τη δουλειά του στο BLACK PANTHER, απέδειξε ότι μπορεί να μας παραδώσει συναρπαστικές ιστορίες. Αν όλα πάνε καλά, το νέο CAPTAIN AMERICA εκτιμώ ότι μπορεί να εξελιχθεί σε ένα από τα “διαμαντάκια” του 2018.

Amazing Spider-Man #1

$5.99 page M6 Marvel Comics

Θεωρώ ότι ο Dan Slott έμεινε στο AMAZING SPIDER-MAN περισσότερο καιρό απ’ ότι έπρεπε. Το relaunch του αγαπημένου μας web crawler θα τον φέρει αντιμέτωπο με μια εξωγήινη εισβολή, ενώ παράλληλα θα μας συστήσει έναν νέο αντίπαλο, ένα νέο συγκάτοικο και μια νέα ερωτική σύντροφο. Τα καλά νέα είναι ότι τόσο ο Nick Spencer (CAPTAIN AMERICA, THE SUPERIOR FOES OF SPIDER-MAN) όσο και ο Ryan Ottley (INVINCIBLE) φαντάζουν ιδανικές επιλογές για το AMAZING SPIDER-MAN. Μένει τώρα να δούμε αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες.

The Life Of Captain Marvel #1 (of 5)

$4.99 page M10 Marvel Comics

Δε νομίζω ότι χρειαζόμαστε ένα origin story της Captain Marvel. Πόσο μάλλον, όταν αυτό φαίνεται ότι θα φέρει αρκετές αλλαγές σε όσα γνωρίζαμε για τον χαρακτήρα. Προφανώς, πίσω από αυτήν την απόφαση κρύβεται η επιτυχία του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, στο οποίο ετοιμάζεται να ενταχθεί και η Carol Danvers. Από την άλλη, βέβαια, οι Margaret Stohl και Carlos Pacheco έχουν τα προσόντα για να μας παραδώσουν μια ιστορία που μπορεί και να θυμόμαστε σε κάποια χρόνια. Για να δούμε…

Cosmic Ghost Rider #1

$3.99 page M14 Marvel Comics

Σε ένα παράλληλο μέλλον, ο Frank Castle συμφώνησε με τον Mephisto να γίνει ο Ghost Rider. Και, σα να μην έφτανε αυτό, στη συνέχεια ένωσε τις δυνάμεις του με τον Galactus και μετατράπηκε στο νέο αγγελιοφόρο του, αποκτώντας κοσμικές δυνάμεις. Κάπου στην πορεία, έχασε τελείως τα λογικά του, με αποτέλεσμα πλέον ο χαρακτήρας να θυμίζει περισσότερο Deadpool παρά Punisher. Όσο γελοίο και τραβηγμένο και αν φαίνεται το origin story του χαρακτήρα, ο Donny Cates κατάφερε μέσα από το THANOS να τον καταστήσει αρκετά δημοφιλή, οπότε η solo σειρά του ήταν μονόδρομός.

Death Of The Inhumans #1 (of 5)

$4.99 page M20 Marvel Comics

Θυμάστε πριν λίγο καιρό που η Marvel προσπαθούσε να μας πείσει ότι οι Inhumans είναι το next big thing; Ε, τελικά δεν ήταν. Και αφού η εταιρεία, όπως έχει αποδείξει, αδυνατεί να βρει μια ισορροπία, αποφάσισε ότι, εκεί που έβγαζε 5-6 τίτλους με τους Inhumans, θα βγάλει έναν και καλόν στον οποίο οι χαρακτήρες θα βρεθούν αντιμέτωποι με το θάνατο. Στα θετικά στοιχεία, το team των Donny Cates και Ariel Olivetti, καθώς και το character design του Black Bolt που θυμίζει EARTH X.

X-Men: Grand Design Second Genesis #1 (of 2)

$5.99 page M22 Marvel Comics

Το Χ-MEN: GRAND DESIGN αποτέλεσε ένα πετυχημένο πείραμα, με στόχο να μας διηγηθεί την ιστορία της πρώτης ομάδας των μεταλλαγμένων ηρώων μέσα σε λίγα τεύχη. Τι καλύτερο, λοιπόν, από τη συνέχεια του εγχειρήματος, βάζοντας στους πρωταγωνιστικούς ρόλους την πιο διάσημη εκδοχή της ομάδας; Ο Ed Piscor, ο οποίος έχει και την όρεξη αλλά και τα προσόντα, μέσα σε δύο τεύχη έχει σκοπό να μας μεταφέρει στην εποχή που ο Chris Claremont έγραφε το UNCANNY X-MEN κι εγώ δεν μπορώ να περιμένω μέχρι τον Ιούλιο.

Infinity Wars Prime #1

$4.99 page M27 Marvel Comics

Το τέλος της σειράς INFINITY COUNTDOWN θα ακολουθήσει η έκδοση του INFINITY WARS PRIME #1 το οποίο θα φέρει τους ήρωες του Marvel Universe αντιμέτωπους με την απόφαση τους να αναζητήσουν τα Infinity Stones. Λίγο πριν ξεκινήσει, λοιπόν, κι επίσημα το INFINITY WARS, η Marvel κυκλοφορεί ένα one-shot το οποίο, όπως μας πληροφορεί, δεν πρέπει να χάσουμε. Εντάξει δεν τρελαίνομαι, αλλά θα το διαβάσω..

Batman #50

$4.99 page DC1 DC Comics

Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για τον γάμο της χρονιάς! Ο Bruce Wayne παντρεύεται την Selina Kyle και ο Tom King μας ετοιμάζει ένα επετειακό τεύχος, στο οποίο παρελαύνει ένα all-star cast καλλιτεχνών. Με δεδομένο ότι το BATMAN αποτελεί σταθερά ένα από τα καλύτερα comics που κυκλοφορούν εκεί έξω, το συγκεκριμένο τεύχος εκτιμώ ότι δε θα μας απογοητεύσει.

Catwoman #1

$3.99 page DC2 DC Comics

Μπορεί ο Tom King να έφερε αλλαγές στο status quo του Batman, όμως, το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση της Catwoman. Λίγο μετά το γάμο, η Selina ξεκινάει για νέες περιπέτειες σε ένα ongoing comic με την Joëlle Jones (LADY KILLER) στο τιμόνι του τίτλου. Ας ελπίσουμε ότι η σειρά θα συνεχίσει στο δρόμο που χάραξε ο King, καθιστώντας την Catwoman μία από τις πιο ενδιαφέρουσες χαρακτήρες του σύμπαντος της DC.

Superman #1

$3.99 page DC4 DC Comics

Εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα. Ομολογώ ότι δεν είμαι υπέρμαχος της ιδέας που θέλει τον Brian Bendis να γράφει τους τίτλους του Superman (άραγε είναι κανείς;). Για την ακρίβεια, το βρίσκω μια πολύ κακή ιδέα. Όμως, οι εποχές αλλάζουν και η DC φαίνεται να έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο, όσον αφορά στο μέλλον του χαρακτήρα. Μπορεί να μη συμφωνώ με την ιδέα, αλλά σίγουρα μια ματιά θα του ρίξω. O Ivan Reis, πάντως, σίγουρα αποτελεί έναν ιδανικό artist. Οψόμεθα.

Justice League Dark #1

$3.99 page DC6 DC Comics

Να ένα comic που περιμένω με ενδιαφέρον! Ο James Tynion IV αποτελεί για εμένα έναν από τους πιο ενδιαφέροντες συγγραφείς των τελευταίων χρόνων, ενώ η δουλειά του στο DETECTIVE COMICS θεωρώ πως αποτελεί υπόδειγμα για το πώς να γράψεις ένα καλό superhero team book. Έτσι, η μεταγραφή του στο relaunch της JUSTICE LEAGUE DARK αποτελεί για μένα μια ευτυχής συγκυρία. Με μια νέα ομάδα, η οποία αποτελείται από τους Zatanna, Swamp Thing, Man-Bat, Detective Chimp και Wonder Woman, και τον Alvaro Martinez Bueno στο σχέδιο, δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να πάει στραβά.

Justice League Odyssey #1

$3.99 page DC7 DC Comics

Ακόμη μία, αρκετά ετερόκλητη, Justice League ξεκινάει τον Ιούλιο και κάπου εδώ αρχίζω και σκέφτομαι ότι η DC με κάποιες επιλογές της θυμίζει επικίνδυνα Marvel. Οι Jessica Cruz, Starfire, Cyborg, Azrael καταλήγουν στο Skull Ship του Brainiac, όπου έρχονται αντιμέτωποι με τον Despero και βρίσκουν ένα νέο σύμμαχο στο πρόσωπο του Darkseid. Ο Joshua Williamson αποτελεί έναν συγγραφέα με κάπως άνισο έργο, καθώς μας έχει παραδώσει μερικές εξαιρετικές ιστορίες, αλλά και κάποιες που, κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον, δεν διαβάζονταν. Θα ρίξω μια ματιά στο πρώτο τεύχος, αλλά η αλήθεια είναι ότι κρατάω μικρό καλάθι.

Farmhand #1

$3.99 page 42 Image Comics

Ο Jedidiah είναι ένας αγρότης με περίεργες συνήθειες, καθώς το προϊόν που καλλιεργεί είναι ανθρώπινα μέλη. Έτσι, όποιος χρειάζεται να επιδιορθώσει κάποιο σωματικό πρόβλημα απευθύνεται σε αυτόν. Όμως, κάτι σκοτεινό κρύβεται κάτω από το χωράφι του και ετοιμάζεται να βγει στην επιφάνεια. Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, το σενάριο δε με τρελαίνει, αλλά η δουλειά του Rob Guillory στο CHEW αποτελεί από μόνη της λόγο για να διαβάσω το πρώτο τεύχος.

The New World #1 (of 5)

$4.99 page 46 Image Comics

Ο Ales Kot είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς που εμφανίστηκαν την τρέχουσα δεκαετία. Τα τελευταία χρόνια απείχε από τα comics, όμως, τώρα επιστρέφει με το THE NEW WORLD. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ιστορία αγάπης, σε στιλ Ρωμαίου και Ιουλιέτας, με έντονα sci-fi δυστοπικά στοιχεία κι επιρροές από το MAD MAX. Προσθέτουμε στην εξίσωση και τα ονόματα των Tradd Moore και Heather Moore και νομίζω ότι είναι εμφανές γιατί θα διαβάσω το πρώτο τεύχος του THE NEW WORLD.

Outpost Zero #1

$4.99 page 47 Image Comics

Το Outpost Zero είναι η μικρότερη πόλη του σύμπαντος. Η ζωή μπορεί να μοιάζει συνηθισμένη, όμως, το να επιβιώσει κανείς εκεί είναι αρκετά δύσκολο. Σε αυτό το πλαίσιο μεγαλώνουν η Alea και οι φίλοι της, ενώ ξαφνικά έρχονται αντιμέτωποι με μια αναδυόμενη απειλή. Μια coming of age φανταστική ιστορία δια χειρός του “βετεράνου” Sean McKeever σε σχέδιο Alexandre Tefenkgi. Ψήθηκα.

The Quantum Age: From The World Of Black Hammer #1

$3.99 page 94 Dark Horse Comics

Ο Jeff Lemire μας μεταφέρει 1000 χρόνια στο μέλλον του κόσμου που δημιούργησε για την Dark Horse. Εκεί, μια νέα γενιά ηρώων πρέπει να ενώσει της δυνάμεις της, ώστε να σώσει τον κόσμο από ένα επικίνδυνο απολυταρχικό καθεστώς. Ο Jeff Lemire συνεχίζει το πείραμα που ξεκίνησε στο BLACK HAMMER, δημιουργώντας τώρα μια φουτουριστική superhero ιστορία, ενώ δίπλα του συναντάμε το όνομα του Wilfredo Torres. Ενδιαφέρον μου ακούγεται, αν και διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις.

She Could Fly #1

$4.99 page 96 Dark Horse Comics

Η Luna, μια 15χρονη κοπέλα με προβλήματα ψυχικής υγείας, παθαίνει εμμονή με την ιστορία μιας γυναίκας που εμφανίστηκε στο Σικάγο να πετάει στον αέρα προτού πεθάνει σε μια έκρηξη. Θα μπορέσει, όμως, στην προσπάθειά της να λύσει το μυστήριο της ιπτάμενης γυναίκας, να ξεπεράσει τις δικές της δυσκολίες; Ο Christopher Cantwell, δημιουργός της σειράς HALT AND CATCH FIRE, ενώνει τις δυνάμεις του με τους Martín Morazzo και Miroslav Mrva, σε ένα νέο comic για λογαριασμό του imprint της Karen Berger στην Dark Horse. Αυτή η τελευταία πρόταση είναι και ο βασικός λόγος που θα με κάνει να τσεκάρω το πρώτο τεύχος αυτού του limited series.

Transformers: Unicron #1

$4.99 page 132 IDW Publishing

Αν και δεν έχω διαβάσει σχεδόν καθόλου τις έντυπες περιπέτειες των Transformers, έχω υπόψη μου ότι η εταιρεία δημιούργησε μερικές πετυχημένες ιστορίες τα τελευταία χρόνια. Η νέα σειρά, που θα αποτελείται από 6 τεύχη, θα λειτουργήσει ως το φινάλε της 12χρονης πορείας των χαρακτήρων στην IDW, καθώς η έλευση του Unicron θα σημάνει και το τέλος του σύμπαντος όπως το ξέραμε (ή, στην περίπτωσή μου, όπως δεν το ξέραμε). Όπως και να έχει, η συγκεκριμένη ιστορία παρουσιάζει ενδιαφέρον, είτε διαβάζατε τις περιπέτειες των Transformers, είτε όχι.

Green Pages

Πολλές παιδικές επιλογές διαλέγω για εσάς αυτή τη φορά. Καλοκαιράκι έρχεται, πιτσιρίκια – όλων των ηλικιών – θα κατακλύσουν τις παραλίες και ποιος καλύτερος τρόπος να περάσεις αυτές τις ατελείωτες ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο παρά με ένα κομιξάκι αγκαλίτσα;

Jim Henson’s Beneath Dark Crystal #1 (of 12)

$3.99 page 206 PublisherBoom! Studios

Δεν με ενδιαφέρει η υπόθεση. Θα είναι απλά καταπληκτικό, μέσα στον κόσμο που τόσο αγάπησα με το LABYRINTH και που έχει μια μοναδική μαγεία. Γράφει “Jim Henson’s” στο εξώφυλλο; Καλό θα είναι, δε θα μοιάζει με τίποτα από όσα έχεις δει και θα σου αρέσει. Από όλα όσα θα προτείνω εδώ, αυτό είναι το μόνο σίγουρο ότι θα βρει μια θέση στα ράφια μου.

Alice: From Dream to Dream GN

$14.99 page 212 PublisherBoom! Studios

Πολλά όνειρα έπεσαν μαζεμένα. Μετά το LUCY DREAMING, σε σχέδιο Μιχάλη Διαλυνά, ακόμα μια ιστορία ενός κοριτσιού που μπορεί και ταξιδεύει στον κόσμο των ονείρων.

Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα βασίλειο που πάντα κεντρίζει το ενδιαφέρον των ανθρώπων και γεννά ενδιαφέρουσες ιστορίες και θεωρίες. Το να μοιράζεσαι τα όνειρα των άλλων, όπως η Alice, μπορεί να έχει και συνέπειες που δεν έχεις φανταστεί. Το υποσυνείδητο είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα…

Klaus New Adventures of Santa Klaus HC

$24.99 page 224 PublisherBoom! Studios

Μία που βλέπω τον τίτλο και γελάω, μία που διαβάζω και δαγκώνω τη γλώσσα μου. Πρώτα από όλα τόλμησα να γελάσω με τον πολυαγαπημένο του Δημήτρη Σακαρίδη, Grant Morrison. Έπειτα, διαβάζοντας λίγο – μιας και, όπως καταλάβατε, αγνοούσα πλήρως την ύπαρξη αυτού του comic – δε μου φάνηκε και τόσο αστείο όσο πίστευα. O Άγιος Βασίλης σε ρόλο υπερήρωα; Δεν είναι κακό. Ίσως πλουτίσω και τις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που λέω στα παιδιά. Ή ίσως όχι.

Moomins & Great Flood

$16.95 page 309 PublisherDrawn & Quarterly

Όσοι επισκεφτήκατε το Comicdom Con Athens 2018 – και μεταξύ μας μάλλον το επισκεφτήκατε – θα είδατε και τη φετινή μας έκθεση, αφιερωμένη στα μοναδικά Moomins. Μπορεί να μην είναι γνωστά στο ευρύ κοινό στην Ελλάδα αυτά τα πλάσματα που μοιάζουν με ιπποπόταμους, αλλά αξίζει να τα γνωρίσετε για το απλό, υπέροχο σχέδιο και τις σουρεαλιστικές ιστορίες με απίθανο χιούμορ. Η Drawn & Quarterly προσφέρει αρκετές από τις ιστορίες των Moomins, αλλά εγώ σας προτείνω μία από τις αγαπημένες μου.

Kurdles Adventure Magazine #1

$10.00 page 317 PublisherFantagraphics Books

Είμαι πολύ χαρούμενη που πλέον το παιδικό κοινό στον κόσμο των comics αντιμετωπίζεται σοβαρά και υπάρχουν πολύ καλές προτάσεις. Ακόμα και η… ιδιαίτερη Fantagraphics καταλαβαίνει μιαν ανάγκη που πλέον υπάρχει στην αγορά.

Με το KURDLES σα ναυαρχίδα, αυτό το περιοδικό φιλοδοξεί να φέρει χαρά σε παιδιά και γονείς. Αν δεν ξέρετε το KURDLES και έχετε παιδιά, το προτείνω γιατί έχει την τέλεια αναλογία αγωνίας και γλύκας.

Cottons: Secret of Wind Vol. 01 GN

$19.99 page 320 PublisherFirst Second

Πρόκειται για τον πρώτο τόμο μιας τριλογίας που οπωσδήποτε θα τσεκάρω. Το προτείνει ο Jeff Smith (BONE) και αυτό λέει πολλά.

Στο COTTONS, κουνέλια και αλεπούδες ζουν σε έναν κόσμο όπου η μαγεία, η τεχνολογία και η τέχνη χρησιμοποιούνται σαν όπλα. Σε αυτό τον κόσμο ζει και η Brigdebelle που εργάζεται όλη ημέρα, σαν ένα απλό κουνέλι στη βιομηχανία καρότων. Αλλά μόνο ένα κουνέλι σαν όλα τα άλλα δεν είναι. Έχει μια βαθιά καλλιτεχνική φλέβα και δυνάμεις που κάποιοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν για να τις κάνουν όπλο.

Metabaron Vol. 01: Techo Admiral Anti Baron

$19.95 page 332 PublisherHumanoids

Όσοι παρακολουθήσατε το sketch event προς τιμήν του Moebius κατά τη διάρκεια του Comicdom Con Athens 2018, θα καταλάβατε πόσο αγαπώ τον Alejandro Jodorowsky. Όσοι δεν το παρακολουθήσατε, πραγματικά χάσατε ένα εξαιρετικό sketch event με μοναδικούς καλλιτέχνες να αποδίδουν τιμή στον υπερ-μέγιστο Jean Giraud.

Τέλος πάντων, εδώ έχουμε μια συνέχεια των περιπετειών του Ανώνυμου, του τελευταίου από τους Metabarons. Αυτή τη φορά, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Techno-Admiral που μπορεί και να είναι ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει τον καλύτερο πολεμιστή του γαλαξία.

Hilda & Stone Forest GN

$10.99 page 358 PublisherNobrow Press

Αν έχετε παιδιά ή αν – σαν κι έμενα – δε το παίζετε και βαριά ενήλικες, προτείνω αυτή τη σειρά ανεπιφύλακτα. Η Hilda είναι από τις νέες μου αγαπημένες ηρωίδες και ο Luke Pearson από τους καινούργιους αγαπημένους μου συγγραφείς. Οι περιπέτειες έχουν αγωνία, χιούμορ, ανατροπές και ένα κορίτσι που είναι σαν όλα τα παιδιά, αλλά όχι και ακριβώς.

Εδώ, η μαμά της την τιμώρησε να μείνει στο σπίτι, αλλά αυτή το σκάει και τώρα θα πρέπει να ξεμπλέξει, να πάψει να είναι ένα τεράστιο troll και όλα αυτά ενώ η μαμά της την έχει πάρει χαμπάρι.

Long Con #1

$3.99 page 360 PublisherOni Press

Φανταστείτε ένα comic convention που κρατάει κοντά 5 χρόνια! Αυτό σας λέω μόνο. Στο LONG CON, ένα καταστροφικό γεγονός καταστρέφει το μεγαλύτερο φεστιβάλ comics στον κόσμο και τα πάντα σε ακτίνα χιλιομέτρων. Όταν, όμως, ο κόσμος ανακαλύπτει ότι οι επισκέπτες, όχι μόνο επέζησαν, αλλά κρατάνε και το convention ζωντανό, στέλνουν έναν δημοσιογράφο να ερευνήσει την κατάσταση.

Αυτό είναι εντελώς προσωπική επιλογή, μια αφιέρωση σε όλους όσους στήνουν, στηρίζουν, επισκέπτονται, αγαπούν το Comicdom Con Athens. Να μου επιτρέπει η χάρη του, όμως, οι τρεις μέρες είναι αρκετές.