Comicdom Con Athens 2018

Photo Extravaganza

Το φεστιβάλ που αγαπήσατε και μετατρέψατε σε θεσμό για τα ελληνικά comics (και όχι μόνο), ήταν για μια ακόμη φορά πιστό στο ανοιξιάτικο ραντεβού του! Το Comicdom Con Athens γιόρτασε φέτος τα (κάθε άλλο παρά γρουσούζικα) δέκατα τρίτα γενέθλιά του και, όπως πάντα, φάνηκε έτοιμο να συγκεντρώσει την αφρόκρεμα της ελληνικής σκηνής, να συστήσει τα comics σε όσους δεν τα γνωρίζουν, αλλά και να αποτελέσει ιδανικό τρόπο διασκέδασης και ψυχαγωγίας, για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν πως ένα φεστιβάλ που έχει ως κεντρική θεματική την Ένατη Τέχνη, οφείλει να είναι κάτι παραπάνω από ένα “μεγάλο παζάρι”.

Το Comicdom Con Athens είναι μια πραγματική γιορτή των comics, που γεμίζει τους διοργανωτές και τους επισκέπτες με προσμονή στο διάστημα που οδηγεί στο φεστιβάλ, με χαρά και ικανοποίηση τις τρεις μέρες που διεξάγεται, και με τη γλυκόπικρη αίσθηση του αποχωρισμού όταν πλέον τελειώνει.

Ίσως αυτό ακριβώς το “post-Con depression” να είναι που μας οδήγησε στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση του καθιερωμένου Photo Extravaganza, το οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά τόσες πολλές μέρες μετά τη λήξη του φεστιβάλ. Τουλάχιστον αυτή είναι η επίσημη δικαιολογία μας…

Όπως και να ‘χει, το Comicdom Con Athens 2018 Photo Extravaganza είναι εδώ, για να θυμίσει σε όλους ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές και να γεμίσει τις οθόνες μας με μερικές από τις καλύτερες και πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες του αγαπημένου event όλων όσων αγαπούν πραγματικά τα comics. Ελπίζουμε να τις απολαύσετε και να μπείτε από τώρα στο mood για το Comicdom Con Athens 2019, που υποσχόμαστε ότι θα είναι ακόμη καλύτερο!

Credits: Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτό το αφιέρωμα ανήκουν στον επίσημο φωτογράφο της εκδήλωσης, Άκη Τριανταφύλλου, και στον επίσημο φωτογράφο του Comicdom Cosplay, Σπυρίδωνα Κακούρη. Όλες είναι υπογεγραμμένες, για να μπορείτε να ξέρετε ποια ανήκει σε ποιον. Για την επιλογή των φωτογραφιών και τις (πάντα καλοπροαίρετες) λεζάντες, υπεύθυνοι είναι ο “έχω κάνει τόσα πολλά τέτοια, που πλεόν είμαι βετεράνος” Δημήτρης Σακαρίδης και ο “πρώτη φορά που τραβάω αυτό το λούκι – πώς την πάτησα έτσι” Θωμάς Παπαδημητρόπουλος. Την εισαγωγή που μόλις διαβάσατε υπογράφει ο Δημήτρης Σακαρίδης, που διαβάζει (και απαντάει σε) όλα τα hate mail…