Amazing Spider-Man #799

Ο τρόμος του Red Goblin
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Amazing Spider-Man #799

WriterDan SlottArtistStuart ImmonenPublisherMarvel Comics

Ο Green Goblin ήταν ανέκαθεν ένας villain που η κάθε του εμφάνιση άφηνε και ένα μεγάλο σημάδι στην ζωή του Spider-Man. Έτσι στο “Going Down Swinging” arc, αφού έχει ενωθεί με τον Carnage και έχει δημιουργήσει τον Red Goblin, αρχίζει να σπέρνει τρόμο και σφαγή στην Νέα Υόρκη.

Ο Peter Parker είναι πληγωμένος και, έπειτα από την συμφωνία που έκανε με τον Red Goblin, δε μπορεί να ξανά φορέσει την στολή του Spider-Man, αλλιώς εκείνος θα σκοτώσει όλους όσους αγαπάει. Έτσι, έχει επικοινωνήσει με κάθε συνάδελφο superhero που ξέρει και τους έχει βάλει να φυλάνε τα αγαπημένα του πρόσωπα, σε περίπτωση που ο Goblin επιτεθεί.

Όμως, ο Red Goblin πηγαίνει κατευθείαν εκεί που είναι ο γιος του και ο εγγονός του, προσπαθώντας να πάρει τον μικρό με το μέρος του. Όλοι οι υπόλοιποι ήρωες επεμβαίνουν και, ενώ τον θεωρούν εύκολο αντίπαλο, αποκαλύπτεται πως δεν έχουν καμία ελπίδα. Ο Red Goblin τους αφήνει όλους αιμόφυρτους και καταδιώκει τον Harry με το εγγόνι του. Το τεύχος τελειώνει με τον Anti-Venom να θεραπεύει το πόδι του Spider-Man και με τον Red Goblin να παίρνει τον μικρό και να τον μετατρέπει σαν και εκείνον.