Black Hammer: Age Of Doom #1

Συνέχεια ή καθυστέρηση;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Black Hammer: Age Of Doom #1

WriterJeff LemireArtistDean OrmstonPublisherDark Horse Comics

Όπως φαίνεται, ο Jeff Lemire έχει “χτυπήσει χρυσό” με το σύμπαν του BLACK HAMMER και για τον λόγο αυτό βγάζει συνεχώς prequel και spin-offs. Στο τελευταίο τεύχος της κανονικής σειράς, είχαμε μείνει με τη Lucy, τη νέα Black Hammer, έτοιμη να εξηγήσει στους φίλους της, αλλά και σε εμάς, τι συμβαίνει με τους ήρωες.

Δεν ξέρω αν το AGE OF DOOM (το νου σου, Marvel!) είναι η συνέχεια της κανονικής σειράς που έχει διακοπεί, ή ένα ακόμη spin-off. Το πρώτο τεύχος μάς βρίσκει εκεί ακριβώς που μας είχε αφήσει, με τη Lucy να ξεκινάει αποκαλύψεις… όταν εξαφανίζεται μπροστά από τα μάτια τους. Ξυπνάει και βρίσκεται σε ένα πανδοχείο, το οποίο είναι κάποια κολασμένη (κυριολεκτικά) διάσταση.

Απογοήτευση! Από την αρχή της σειράς, περιμένουμε κάποια εξήγηση και μόλις κάποιος το υπόσχεται, ακυρώνεται. Το να απογοητεύεις με αυτόν τον τρόπο τους χαρακτήρες, δεν είναι κακό. Το να απογοητεύεις τους αναγνώστες, όμως, είναι. Όταν η Lucy συνέρχεται, την ενδιαφέρει τι της συμβαίνει και όχι τι ήταν έτοιμη να πει.

Από την άλλη, όλα τα εύσημα του τεύχους πάνε στον Dean Ormston, ο οποίος αξιοποιεί πλήρως την ικανότητά του να φτιάχνει “χαλασμένες” μορφές. Έτσι, εδώ είδα, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, εικόνες σε comic που πραγματικά με φόβισαν.

Όπως και να ‘χει, τα επόμενα τεύχη θα δείξουν που πάει η κατάσταση.