Exiles #3

Ένα μεγάλο "ό,τι να 'ναι"
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Exiles #3

WriterSaladin AhmedArtistJavier RodriguezPublisherMarvel Comics

Στα προηγούμενα τεύχη του EXILES, γνωρίσαμε τα μέλη της ομάδας, που αποτελείται από την Blink, τον Iron Lad, μια εκδοχή της Valkyrie που θυμίζει αυτή του THOR: RAGNAROK, την Khan, μια κυνική και γερασμένη εκδοχή της Ms. Marvel, και τον Wolvie των X-Babies. Παράλληλα, στον ρόλο του καθοδηγητή της ομάδας, είδαμε τον Unseen, δηλαδή τον Nick Fury μετά τα γεγονότα του “Original Sin”. Στόχος τους, να αποτρέψουν μια οντότητα με το όνομα Time-Eater από το να καταστρέψει το Multiverse.

Στο τρίτο τεύχος, οι ήρωές μας ταξιδεύουν στο Multiverse, έρχονται αντιμέτωποι με σατανικούς ιδιοφυείς δεινοσαύρους, συναντούν μια χίπικη εκδοχή του Namor, σε μια αρκετά trippy απόδοση της Ατλαντίδας, προτού καταλήξουν στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου μαζί με την Peggy Carter, η οποία, σε αυτό το σύμπαν, είναι η Captain America, και τη βοηθό της, Becky, καλούνται να σταματήσουν τα σατανικά σχέδια του Red Skull.

Όπως γίνεται φανερό, ένα μεγάλο “ό,τι να ‘ναι” πλανάται πάνω από το τεύχος, το οποίο πάσχει αρκετά όσον αφορά στη γενικότερη πλοκή και, κυρίως, στους διαλόγους και την αλληλεπίδραση μεταξύ των χαρακτήρων. Από την άλλη, ο Javier Rodriguez από πλευράς artwork κάτι ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την κατάσταση, ενώ οι λεπτομέρειες που κρύβονται στα panels του, αποτελούν και το πιο απολαυστικό κομμάτι του τεύχους.

Χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες και κρατώντας αρκετές επιφυλάξεις, θα δώσω μια ευκαιρία στο comic, μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο story arc. Αν τα πράγματα δεν βελτιωθούν, τότε λογικά θα καταλήξει και αυτό ανάμεσά στους πολλούς τίτλους της Marvel που αρνούμαι να συνεχίσω να διαβάζω.