1ο Eyekon Comic Con

Η μαγεία της 9ης Τέχνης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μαΐου, ο κόσμος των comics ζωντανεύει στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε μια πολυθεματική και πολυεπίπεδη εκδήλωση που εστιάζει αποκλειστικά στον χώρο της 9ης Τέχνης. Μάθετε λεπτομέρειες στο Δελτίο Τύπου.

Η μαγεία της 9ης Τέχνης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
26 & 27 Μαΐου 2018 στο 1ο Eyekon Comic Con

Ο κόσμος των κόμικς ζωντανεύει στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για τους λάτρεις της φαντασίας. To Eyekon Comic Con είναι πολυθεματική και πολυεπίπεδη εκδήλωση που εστιάζει αποκλειστικά στον χώρο της 9ης Τέχνης και απευθύνεται σε φίλους των τεχνών, λάτρεις των κόμικς, γραφίστες, εικονογράφους, animators, φοιτητές οπτικής επικοινωνίας και multimedia, δασκάλους και μαθητές, γονείς και παιδιά.

Στο Eyekon Comic Con το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, αλλά και πολλούς εγχώριους δημιουργούς, Έχουν προγραμματισθεί panels, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, masterclasses, προβολές ταινιών, animation, bazaar βιβλίων κόμικς και άλλων συναφών με κόμικς αντικείμενα και πολλά άλλα.

Το Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με την ομάδα του Eyekon Comic Con, διοργάνωσαν μια εκδήλωση βασισμένη στα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων. Το κοινό στην Κύπρο θα έρθει σε επαφή με μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες μορφές Τέχνης παγκοσμίως, μέσω της παρουσίας διεθνώς καταξιωμένων δημιουργών.

Στο πλαίσιο του Eyekon Comic Con, προβλέπονται παρουσιάσεις από τους επίσημους προσκεκλημένους:

Chris Achilleos, Stefano Zanchi, Μιχάλη Διαλυνά, Ηλία Κυριαζή, Dani Strips, Γιάννη Ρουμπούλια, Γιώργο Καμπάδαη, Tasmar, Σπύρο Δερβενιώτη, Αλέξια Οθωναίου και Σταύρο Κιουτσιούκη. Σαράντα-πέντε ακόμη καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, δίνουν τη παρουσία τους στα τραπέζια και στις εκθέσεις της διοργάνωσης, προβάλλοντας μια μεγάλη ποικιλία εικονογραφήσεων και κόμικς εντύπων.

Επίσης, σε συνεργασία του Eyekon Comic Con και του νεοσύστατου Cy Fi festival, θα υπάρχουν προβολές ταινιών μέσα στους χώρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

Θα λειτουργήσουν πολλά εργαστήρια και masterclasses πάνω στους τομείς του σχεδιασμού κόμικς, στην αφήγηση, στην μεταξοτυπία, στο animation ενώ στον μαγικό χώρο των κόμικς θα μπορούν να εισαχθούν και τα παιδιά με δύο ειδικά εργαστήριά για τους μικρούς μας φίλους (stop motion και εργαστήρι δημιουργίας χαρακτήρων cartoons).

Στο Eyekon Comic θα παρουσιαστούν έξι εκθέσεις, μεταξύ των οποίων μία έκθεση αφιερωμένη στο έργο του πολύ γνωστού μας γελοιογράφου Πιν. Επίσης, η έκθεση «Μονοσέλιδα» – μια Έκθεση Κόμικ & Εικονογράφησης με 42 δημιουργούς – η «Εναλλακτική Αφίσα», η έκθεση «Ο ήρωάς μου» και μία έκθεση με έργα από τους φοιτητές του Τμήματος Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το κοινό θα έχει ακόμη την ευκαιρία να θαυμάσει την έκθεση του δημιουργού κόμικ Σταύρου Κιουτσιούκη μέσα από τη συνεργασία του Eyekon Comic Con με το Καφενείο Πρόζακ στο οποίο θα φιλοξενείται η έκθεση, από τις 21-28 Μαϊου 2018.

Το Σάββατο 26 Μαΐου και μετά το τέλος της πρώτης μέρας του Eyekon Comic Con, διοργανώνεται εκδήλωση drink and draw event, με τους καλεσμένους να παίζουν και να ζωγραφίζουν τον κόσμο στο bar “Serial Griller.”.

Τέλος, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τρείς προβολές με επιλεγμένα animation καθώς και το πολυβραβευμένο “Agrinoui” του Αλέξη Χαβιαρά. Οι δύο προβολές είναι απο το TAF (Thessaloniki Animation Festival), καθώς και μια επιλογή απο το IMF (International Motion Festival).

Εισιτήρια: €5 την ημέρα, €7 το διήμερο.
Η είσοδος για όλους τους μαθητές (εώς 17 ετών), είναι ελεύθερη.

Το Eyekon Comic Con υποστηρίζει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης.

Μέγας χορηγός επικοινωνίας του Eyekon Comic Con, είναι η Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΠΟΛΙΤΗΣ 107.6 FM.

Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, επισκεφτείτε το FB page του Eyekon Comic Con