Αλεξάνδρεια

Παρουσίαση του graphic novel την Τετάρτη 30 Μαΐου

Οι εκδόσεις Webcomics εκδίδουν σε έντυπη μορφή το έργο του Νικόλα Στεφαδούρου, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, και σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου, την Τετάρτη 30 Μαΐου, στο αμφιθέατρο της σχολής Βακαλό.

Παρουσίαση Graphic Novel Αλεξάνδρεια

Οι εκδόσεις Webcomics έχουν τη χαρά της κυκλοφορίας του έργου του Νικόλα Στεφαδούρου, Αλεξάνδρεια, σε έντυπη μορφή και σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου την Τετάρτη 30 Μαΐου στις 18:00 στο αμφιθέατρο του κεντρικού κτιρίου της σχολής Βακαλό (Λάμπρου Κατσώνη 26, 11471 Λυκαβηττός-Αθήνα). Πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε ως διαδικτυακό κόμικ στο Socomic.gr με την υποστήριξη της ΙΟΝ Σοκοφρέτα και ολοκληρώθηκε μετά από δύο ολόκληρα χρόνια.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Ντορίτα Καλούδη (Υπεύθυνη Socomic.gr)
  • Νίκος Καμπουρόπουλος (Εκδότης Webcomics)
  • Ανδρέας Γεωργιάδης (Ζωγράφος)
  • Νίκος Κούτσης (Σχεδιαστής και δάσκαλος κόμικς)
  • Γιώργος Στεφαδούρος (Αφηγητής του βιβλίου)

1967. Μια ελληνική οικογένεια, που ζει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ο μικρός γιος της οικογένειας αναγκάζεται να αφήσει πίσω του τις συνήθειες, τις φιλίες και την πόλη που αγαπάει, για να ξεκινήσει μια νέα ζωή.

Ο Γιώργος Στεφαδούρος αφηγείται τη ζωή στην ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας, τα έθιμα και τις πολιτισμικές επιρροές των Ελλήνων στην Αίγυπτο, και ξεκινάει ένα ταξίδι που εικονογραφεί ο γιος του, ο Νικόλας, με τον πιο ταιριαστό τρόπο.

Αφήγηση: Γιώργος Στεφαδούρος
Σενάριο & Σχέδιο: Νικόλας Στεφαδούρος
Είδος: Βιογραφία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20 Απριλίου 2018 στο Comicdom Con Athens 2018
Μέγεθος: 17 Χ 24 εκατοστά, 132 Έγχρωμες σελίδες, Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-83025-4-9
Τιμή: 14,90 ευρώ

O Νικόλας Στεφαδούρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, εργάστηκε ως μηχανικός αλλά σύντομα τον τράβηξε το αντικείμενο του εικονογράφου και του κομίστα. Παρακολούθησε στη σχολή Βακαλό το μονοετές εργαστήριο κόμικς με δάσκαλο τον γνωστό κομίστα Νίκο Κούτση. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες όπως οι Desyllas Games, MAC Cosmetics, Dufry και με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Γιάννης Ζουγανέλης και Σταμάτης Κραουνάκης. Σχεδιάζει κόμικς για λογαριασμό του Socomic.gr, προϊόντα για λογαριασμό του Teesney.com και διδάσκει κόμικς στο Εργαστήρι Τέχνης «Ζωγραφίζω» στο Νέο Ηράκλειο.