The Immortal Men #2

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Immortal Men #2

WriterJames Tynion IVArtistRyan BenjaminPublisherDC Comics

Το THE IMMORTAL MEN είναι σίγουρα ένα φιλόδοξο project, που ξεκινά αμέσως μετά από το μεγαλύτερο, πρόσφατο event της DC και αρχίζει να μας συστήνει πολλούς νέους χαρακτήρες. Χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερα εντυπωσιακό ή πρωτότυπο, μέχρι τώρα, το δεύτερο τεύχος της σειράς, καταφέρνει να διορθώσει μερικά απ’ τα λάθη του πρώτου και να ανανεώσει το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού.

Το πρώτο πράγμα που κάνει και που, κανονικά, θα έπρεπε να είχε γίνει στο πρώτο τεύχος, είναι να μας συστήσει τους Immortal Men, τους οποίους, στο προηγούμενο τεύχος, απλά τους συναντήσαμε και τους βλέπαμε να μοιράζουν ξύλο, χωρίς να έχουμε ιδέα ποιοι είναι και τι μπορούν να κάνουν. Εδώ, μέσα από ένα ξεδιάντροπο exposition που κάνει μια εκ των villains, μαθαίνουμε τα πάντα για αυτούς – πως ονομάζονται, ποιο είναι το παρελθόν τους και τι δυνάμεις έχουν. Χρήσιμο, αν και θα μπορούσε να γίνει με πιο έντεχνο τρόπο.

Το δεύτερο σημαντικό που πετυχαίνει το τεύχος, είναι να συνεχίσει την ανάπτυξη του πρωταγωνιστή, του Caden. Με τόσους νέους χαρακτήρες που είχε να μας δείξει, η ιστορία θα μπορούσε να έχει παραγκωνίσει τον Caden, όμως χτίζει ακόμη περισσότερο τον χαρακτήρα του, μέσα από κάτι φρικτό που βιώνει.