Χάρτινοι Κύκνοι

Το πρώτο μέρος μίας νέας επικής ιστορίας
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Χάρτινοι Κύκνοι

WritersΣιαδώρα Παπαθεοδώρου, Σωτήρης ΦράγκοςArtistΣιαδώρα ΠαπαθεοδώρουPublisherΑυτοέκδοση

Ανάμεσα στα διάφορα διαμαντάκια που απέκτησα από το Self-Publishers Alley του Comicdom Con Athens 2018, ήταν και το comeback της, πολυβραβευμένης πλέον, Σιαδώρας Παπαθεοδώρου, το οποίο είναι και η πρώτη της serialized ιστορία!

Οι ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΚΥΚΝΟΙ είναι μία σκοτεινή ιστορία, επικής φαντασίας, που αρχικά θυμίζει τις προηγούμενες δύο αυτοεκδόσεις της Σιαδώρας, Η ΔΑΝΑΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ και ΠΥΡ-ΝΥΞ-ΑΛΩΠΗΞ, τουλάχιστον όσον αφορά στο format. Όμως, οι ομοιότητές τους σταματούν εκεί, αποκαλύπτοντας μια εν γένει ωρίμανση της δημιουργού. Σε αυτό συνεισφέρει, μάλλον, και η αξιέπαινη συνεργασία στον σεναριακό τομέα, συντελώντας σε ένα πιο μεστό σεναριακό αποτέλεσμα από τα προηγούμενα έργα της. Οπτικά, είναι λιγότερο πολύχρωμο από τις δύο προηγούμενες δουλειές, όμως χτίζει έναν ολόκληρο κόσμο, με μεγάλο επίπεδο λεπτομέρειας, συνεισφέροντας στο να σε απορροφήσει ακόμη περισσότερο.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε ένα φανταστικό βασίλειο, που έχει ρημάξει εξαιτίας μίας επιδημίας. Κοινώς, όποιος έχει το “σημάδι”, είναι καταδικασμένος σε θάνατο. Όταν ανακαλύπτει ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, Ισαάκ, ότι έχει και αυτός το σημάδι, ξεκινάει ένα quest ζωής ή θανάτου, με σκοπό να ανακαλύψει την γιατρειά.

In a nutshell, πρόκειται για μία δυνατή σκοτεινή ιστορία, που ήδη μας κάνει να αναμένουμε τη συνέχεια. Keep ’em coming, Σιαδώρα!