X-Men: The Wedding Special #1

Και καλούς απογόνους... I guess...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

X-Men: The Wedding Special #1

WritersChris Claremont, Marc Guggenheim, Kelly ThompsonArtistsMarika Cresta, Greg Land, Todd NauckPublisherMarvel Comics

Όπως φαίνεται, τo 2018 είναι η χρονιά των γάμων. Είχαμε τον βασιλικό γάμο, έχουμε τον γάμο του Batman και της Catwoman, και φυσικά, η Marvel διοργανώνει έναν δικό της γάμο, με την Kitty Pryde και τον Colossus να ετοιμάζονται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας (ή κάτι παρόμοιο) μέσα στο προσεχές διάστημα. Θα μπορούσα να μιλάω σελίδες επί σελίδων για τις διαφωνίες μου με αυτόν τον γάμο, αλλά λόγω χώρου θα τις κρατήσω για την τελετή.

Προφανώς, το τεύχος δεν περιέχει αυτούσιο το γάμο, αλλά είναι ένα φθηνό tie-in, που έχει σκοπό να καπηλευτεί το ενδιαφέρων των αναγνωστών για το event, και να ξεγελάσει τους αναγνώστες με τον τίτλο του. Αντί του γάμου, στο τεύχος αυτό περιλαμβάνονται τρείς ιστορίες που εκτυλίσσονται πριν τη λαμπρή ημέρα. Οι δύο από αυτές επικεντρώνονται στα ξεπερασμένα και κλισέ bachelors του γαμπρού και της νύφης, ενώ η τρίτη ιστορία, γραμμένη από τον Claremont, αποτελεί ίσως το μοναδικό ενδιαφέρον κομμάτι του τεύχους.

Αυτή επικεντρώνεται στην Kitty Pryde και την εξέλιξη του χαρακτήρα, από την 13χρονη έφηβη, όταν την πρωτοσυναντήσαμε, εώς τη σημερινή εποχή, που είναι αρχηγός των Χ-Men και έτοιμη να γίνει νυφούλα. Ελαφρώς σεξιστικό, καθώς υπονοείται ότι η ολοκλήρωση του γυναικείου χαρακτήρα έρχεται τη στιγμή του γάμου, ενώ δεν υπάρχει μια τέτοια παράλληλη ιστορία για τον Colossus, που κάπως θα εξίσωνε την κατάσταση. Σε ένα κακοσχεδιασμένο και αρκετά κακογραμμένο τεύχος, όμως, παραμένει το μοναδικό αξιόλογο κομμάτι.