One Piece Volume 86

Wedding bells will ring
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

One Piece Vol. 86

Writer/ArtistEiichiro OdaPublisherViz Media

Η ώρα για τον γάμο του Sanji και της Pudding πλησιάζει. Όμως, οι Luffy και Bege συμμαχούν για να σταματήσουν αυτόν τον γάμο και για να σκοτώσουν, παράλληλα, την Big Mom. Ο Bege εξηγεί το παράτολμο σχέδιο του στον Luffy και αυτός συμφωνεί. Επιπλέον, μαθαίνουμε για το δυσάρεστο παρελθόν της Big Mom, μέσω ενός μεγάλου flashback, και μέσω αυτού μπορούμε να καταλάβουμε άμεσα τον σκοπό της συμπεριφοράς της.

Τέλος, τα δύο καλύτερα τα κράτησε ο Oda για το τέλος. Ο Jimbei εγκαταλείπει, επισήμως πλέον, την Big Mom, κάτι που σηματοδοτεί, ουσιαστικά, την οριστική του ένταξη στους straw hats. Το volume κλείνει, εν τέλει, με την αρχή διεξαγωγής του γάμου, με το απορημένο βλέμμα της Pudding ως τελευταία εικόνα…

Το volume είχε πολλά ενδιαφέροντα σημεία, με κυριότερο το παρελθόν της Big Mom. Μαθαίνουμε για την δύσκολη παιδική της ηλικία και έτσι μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε, πλέον, την ψυχοσύνθεσή της, αλλά και να θυμηθούμε την ανθρώπινη υπόστασή της. Επιπλέον, ο Oda μας συστήνει αρκετούς νέους χαρακτήρες, με πιο σημαντικό το πιο δυνατό παιδί της Big Mom, τον Charlotte Katakuri, ο οποίος μπορεί να δυσκολέψει πολύ το σχέδιο των Bege και Luffy, αφού έχει την ικανότητα να βλέπει το μέλλον!

Τέλος, το έκπληκτο βλέμμα της Pudding, με το οποίο κλείνει το volume, μας προετοιμάζει για μια τεράστια μάχη και ίσως σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους του arc.