The 3isters

Slice of life - the “sisters” way
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The 3isters

Writer/ArtistΈφη ΘεοδωροπούλουPublisherΈνατη Διάσταση

Στο φετινό Comicdom Con Athens κυκλοφόρησε το δεύτερο (μη αυτοεκδοτικό) άλμπουμ της Έφης Θεοδωροπούλου, μετά το πολύ ενδιαφέρον Η ΤΣΑΛΑΚΩΜΕΝΗ ΟΥΡΑ. Και είναι από εκείνες τις περιπτώσεις όπου μονοσέλιδα μαζεμένα μαζί, αποκτούν μία άλλη δυναμική…

Το THE 3ISTERS έκανε ντεμπούτο τέλη Ιουλίου 2016, στη διαδικτυακή κομιξοπλατφόρμα του SoComic.gr, και ολοκληρώθηκε πέρυσι, μετά από 30 και βάλε απολαυστικά μονοσέλιδα, χαρίζοντας γλυκόπικρα αυτοβιογραφικά στιγμιότυπα από το παρελθόν της Έφης, με τις δύο αδερφές της. Η Έφη είναι η Εύα, η μεγάλη αδερφή της “συμμορίας”, η Άννα η ελαφρώς μικρότερη και η Νίκη η μικρή, και μέσω του comic εκτυλίσσονται τραγελαφικές στιγμές της καθημερινότητάς τους, σαν συμπυκνωμένα, όσο πρέπει, σφηνάκια καλογραμμένου και καλοσχεδιασμένου slice of life με siblings. Γιατί ποτέ δεν είναι ειδυλλιακά τα πράματα στη ζωή – και θα πλακωθείς και θα αγαπήσεις και θα ονειρευτείς – κάτι που η Έφη κατορθώνει και το παραδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όμως, σαν να μην έφτανε αυτό, η έντυπη έκδοση έχει bonus έναν όμορφο πρόλογο, έναν heartbreaking επίλογο, που μου θύμισε πολύ τον αντίστοιχο στα ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ, αλλά και απολαυστικά “fan art”, από αρκετούς επαγγελματίες δημιουργούς. Αν και το καλύτερο παίζει να είναι η επική aftermath photo.

Συστήνεται ανεπιφύλακτα για πρώτη επαφή με το έργο της δημιουργού, ενώ περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη δουλειά της!