Lazarus #27

Οδεύοντας προς το νέο storyline
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Lazarus #27

WriterGreg RuckaArtistMichael LarkPublisherImage Comics

Μετά το ιντερλούδιο mini series Χ+66, επιστρέφουμε στην κανονική σειρά, με την εισαγωγή στο νέο storyline. Ο Jonah Carlyle είχε πέσει με μια στολή επιβίωσης στη θάλασσα, όπου τον βρίσκουν Δανοί ψαράδες, στην περιοχή των Bittner.

Η επιστροφή μας δίνει μια ανθρώπινη ιστορία, καθώς ετοιμαζόμαστε για τον όποιο “χαμό” θα επέλθει. Οπωσδήποτε κλισέ και μελό, έχουμε ακόμη μια φορά το “(πρώην) κακομαθημένο που βρίσκει την ουσία και την αγάπη στους καθημερινούς ανθρώπους”. Εμένα, πάντως, μου άρεσε, μιας και ο Jonah έχει τους δικούς του δαίμονες και βάσανα, που εδώ φαίνονται να καταλαγιάζουν.

Ο Michael Lark επιστρέφει ανανεωμένος, με εκπληκτικές εκφράσεις στα πρόσωπα και λεπτομερή background. Τα συγχαρητήριά μου, επίσης, στον Santi Arcas, για τα υπέροχα χρώματα του τεύχους.

Μια ενοχλητική λεπτομέρεια, η οποία μάλλον οφείλεται στο σενάριο και όχι στο lettering. Όταν οι χαρακτήρες μιλούν δανέζικα, αντί να έχει τις κλασικές αγκύλες με το αστεράκι (<*μεταφρασμένο από τα δανέζικα>), παντού υπάρχουν διπλά μπαλονάκια και με τις δύο γλώσσες. Τoν λόγο για αυτό το περιττό γέμισμα του panel, δεν τον κατάλαβα.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως μετά το επόμενο τεύχος, η σειρά θα γίνει τριμηνιαία με 64 σελίδες.