X-Men Red Annual #1

Καλωσορίζοντας, για μια ακόμη φορά, την Jean Grey...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

X-Men Red Annual #1

WriterTom TaylorArtistPascal AlixePublisherMarvel Comics

Το συγκεκριμένο Annual καλύπτει το αφηγηματικό κενό μεταξύ της αναγέννησης της Jean και του σχηματισμού της ομάδας της. Έτσι, βλέπουμε την Jean αμέσως μετά την αναγέννησή της, καθώς συναντά ξανά τους παλιούς της φίλους, μαθαίνει τι έγινε στον κόσμο των μεταλλαγμένων τα χρόνια που ήταν νεκρή και αποφασίζει να κλείσει τα τραύματα του παρελθόντος.

Ο Taylor “το έχει” με τη φωνή της Jean και το interaction με τους υπόλοιπους χαρακτήρες, μερικοί από τους οποίους είναι τελείως άγνωστοι για την ηρωίδα. Η επιστροφή της είναι ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για το franchise (ή έστω, μια πιο αποδεκτή κατεύθυνση), αλλά η παρουσία της, όπως αποδεικνύεται στο τεύχος, τονίζει έντονα την απουσία ενός άλλου, πολύ σημαντικού μέλους των X-Men, και πρώην αρχηγού της ομάδας…

Το σχέδιο του Pascal Alixe είναι πιο “ανάμικτο”. Όταν του δίνεται η ευκαιρία, δείχνει πόσο όμορφα σχεδιάζει και τοποθετεί στον χώρο τις φιγούρες. Όταν καλείται να σχεδιάσει συζητήσεις μεταξύ χαρακτήρων, που χρειάζονται πιο συμβατικό στήσιμο, το χάνει. Χαρακτήρες περιφέρονται στην σελίδα, με πρόσωπα όχι και τόσο καλοσχεδιασμένα.