Saga #52

Ένα κομβικό σημείο του comic
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Saga #52

WriterBrian K. VaughanArtistFiona StaplesPublisherImage Comics

Στις long-running σειρές, και ειδικά όταν διαβάζει κανείς τα τεύχη την περίοδο που κυκλοφορούν, είναι πολύ λογικό να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η πλοκή κάνει κοιλιές. Ειδικά με την σύγχρονη λογική του πώς γράφονται τα περισσότερα comics (δηλαδή arcs των περίπου έξι τευχών, ώστε να χωρέσουν σε ένα ημι-αυτοτελές paperback), μια συνεχής πλοκή που “σπάει” σε μικρότερα κεφάλαια είναι αδύνατον να ενθουσιάζει εξίσου καθ’ όλη της την διάρκεια.

Το SAGA είναι ένα comic που αρκετές φορές με έφερε σε αυτήν την κατάσταση, αλλά αυτό που το σώζει είναι ότι, μια στο τόσο, υπάρχουν και τεύχη σαν το συγκεκριμένο. Τεύχη όπου χαρακτήρες που παρακολουθούσαμε, καθώς ακολουθούσαν διαφορετικές διαδρομές, έρχονται στο ίδιο σημείο και σου δημιουργούν αυτήν την αίσθηση ότι τα πάντα αρχίζουν να συνδέονται· κατά τη γνώμη μου ένα από τα πιο ικανοποιητικά συναισθήματα, όταν έχεις αφιερώσει τόσο πολύ χρόνο σε μια ιστορία.

Το SAGA #52, χωρίς να αποτελεί το αποκορύφωμα του comic των Vaughan/Staples, είναι ένα τέτοιο κομβικό σημείο για την περιπέτεια της πρωταγωνιστικής οικογένειας και των φίλων και εχθρών που συναντούν στον δρόμο τους και το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε για να δούμε πώς θα συνεχιστεί το ταξίδι στο οποίο μας προσκάλεσαν το 2012 οι δημιουργοί της σειράς.