Brigands: Νέο Ελληνικό Comic Στο Indiegogo

Ένα ιδιαίτερο comic ζητά χρηματοδότηση

Ο Βασίλης Χειλάς μας ενημερώνει για τη συνεργασία του με τον Παναγιώτη Τσαούση και τη δημιουργία του comic BRIGANDS, το οποίο βρίσκεται σε φάση χρηματοδότησης στο Indiegogo. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Brigands

Ιούλιος του 1928, Βόρεια Ελλάδα.

Ένας προκεχωρημένος σταθμός της χωροφυλακής, σ΄ένα ορεινό χωριό στους πρόποδες του Σμόλικα, δέχεται την αιφνιδιαστική επίθεση τριών πάνοπλων ληστών. Σκοπός τους είναι η εξασφάλιση της πολυπόθητης αμνηστίας, που το ελληνικό κράτος έδινε σε όποιον ληστή παρέδιδε νεκρό ή ζωντανό έναν άλλο ληστή. Ο αρχηγός της τριάδας, ο περιβόητος λήσταρχος Καρδάρας, έχει ήδη συμφωνήσει με τις αρχές, όχι απλά την εξασφάλιση της αμνηστίας, αλλά και την εισχώρησή του στη χωροφυλακή, με σκοπό να κυνηγήσει και να εξοντώσει τον θρυλικό Πένγκο, το διασημότερο και πιο επικίνδυνο απ΄ όλους τους ληστές, που υπήρξε αδελφικός φίλος και μέντοράς του.

Σχεδιασμένοι από τον Παναγιώτη Τσαούση (Απόδραση από τη Φλάνδρα, Αιώνια Καταδίκη) σε σενάριο του Βασίλη Χειλά (Ύψιλον, To Πεπρωμένο του Μίλτου Περσίδη), οι Brigands επιχειρούν να εισάγουν ένα νέο είδος στα κόμικς, το βαλκανικό γουέστερν, με χαρακτήρες τόσο τραχείς και άγριους, όσο και τα βουνά που αποτελούν τα λημέρια τους!

Από τις 4 Ιουνίου, και για έναν περίπου μήνα, οι Brigands θα εμφανίζονται στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Indiegogo, ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται για να τυπωθεί στο χαρτί το πρώτο από τα πέντε τεύχη τα οποία συναποτελούν τη σειρά!

Για συνεισφορά στην καμπάνια: https://igg.me/at/brigandscomic/x/18138264