Batman #48

Ένας αριστοτεχνικός μονόλογος του Joker
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #48

WriterTom KingArtistJune ChungPublisherDC Comics

Ο Tom King έχει αποδείξει πως μπορεί να πάει τον Batman πολύ ψηλά και να γράψει εξαιρετικές ιστορίες. Έτσι, στο τεύχος #48 του BATMAN, ο King ξεκινάει το “The Best Man” arc και φαίνεται πως θα είναι από τα πιο δυνατά του.

Θα μπορούσε κανείς να πει πως όλο το τεύχος είναι ένας μονόλογος του Joker. Στην πραγματικότητα αυτό είναι πάρα πολύ κοντά στην αλήθεια, καθώς ο Joker έχει εισβάλει σε μια εκκλησία και σκοτώνει αβέρτα κόσμο. Ο Batman μπουκάρει για να τον σταματήσει και έκτοτε ο clown prince of crime απλά εμπαίζει τον άνθρωπο νυχτερίδα, με διάφορα τεχνάσματα. Ο Batman είναι κλασικά βλοσυρός και αμίλητος, ενώ αντίθετα ο Joker του μιλάει για την μητέρα του, για τον θεό και την αγάπη.

Το τεύχος έχει μια πολύ ιδιαίτερη και εξαιρετικά αριστοτεχνική αφήγηση. Ο Joker μιλάει και θέτει ερωτήματα, προβληματισμούς και βάθος στους χαρακτήρες, όσο εκτυλίσσεται μια πολύ καλά χορογραφημένη μάχη μεταξύ τους. Η ιστορία ξεκινάει και μπαίνει αμέσως στο ζουμί, ενώ το τεύχος τελειώνει με ένα πολύ δυνατό cliffhanger.