Doomsday Clock #5

Ένα ακόμη γεμάτο τεύχος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Doomsday Clock #5

WriterGeoff JohnsArtistGary FrankPublisherDC Comics

Μετά από πέντε τεύχη, νομίζω μπορώ να το πω με αρκετή σιγουριά: Το DOOMSDAY CLOCK είναι ίσως η καλύτερη εκτέλεση μια κακής ιδέας που έχω δει ποτέ!

Έχουμε γεμάτα τεύχη, πλοκή που ξετυλίγεται σιγά-σιγά και με δεξιοτεχνία, καλογραμμένους χαρακτήρες (με θλιβερή εξαίρεση τον νέο Rorschach, ο οποίος μου βγάζει μια αίσθηση fan-fiction για κάποιο λόγο), αλλά και ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα στους πολύ ενδιαφέροντες Marionette και Mime.

Στο συγκεκριμένο τεύχος, εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο στο Supermen Theory, την θεωρία συνωμοσίας που έχει προκαλέσει χάος στο DC Universe, και στην σχέση των απλών ανθρώπων με τους υπερήρωες, ενώ έχουμε και ένα Golden Age κλείσιμο του ματιού στους αναγνώστες, με χαρακτήρες που φαίνεται ότι θα μας απασχολήσουν αρκετά στην συνέχεια.

Όπως και το WATCHMEN, που οι δημιουργοί χρησιμοποιούν ως pattern, τόσο αφηγηματικά όσο και στον οπτικό τομέα, το DOOMSDAY CLOCK φαίνεται να είναι μια από αυτές τις ιστορίες που δεν ανοίγουν όλα τα χαρτιά τους με την πρώτη και όπου το γενικότερο “σχήμα” της πλοκής γίνεται ξεκάθαρο, μόνο όταν φτάσεις στο τέλος. Και, προσωπικά, είμαι πολύ πρόθυμος να το ακολουθήσω, για να ανακαλύψω που καταλήγει όλο αυτό το πολλά υποσχόμενο build-up.