Shanghai Red #1

Εκδίκηση (η), όνομα ουσιαστικό, γένους θηλυκού
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Shanghai Red #1

WriterChristopher SebelaArtistsJosh Hixson, Hassan Otsmane-ElhaouPublisherImage Comics

Ένα νέο comic, το οποίο αγγίζει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ιστορικό φαινόμενο. Η δια της βίας ναυτολόγηση (shanghai) ήταν μια διαδικασία ιδιαίτερα διαδεδομένη στα μέσα του 18ου αιώνα. Δεδομένης της κατάστασης που επικρατούσε την εποχή εκείνη, την κυριαρχία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας σε στεριά και θάλασσα και την ύπαρξη της δουλείας ως θεσμού, η εκβιαστική ναυτολόγηση εξηγείται ιστορικά. Θύματά της δεν ήταν μόνον οι Αφρικανοί σκλάβοι, αλλά και λευκοί πολίτες, οι οποίοι εξαναγκάζονταν παρά τη θέλησή τους να επανδρώνουν ναυτικά πληρώματα, όπως μας εξηγεί και ο Αμερικανός ιστορικός Marcus Redicker.

Ζώντας σε έναν κόσμο που η βία είναι το βασικό μέσο επιβίωσης, η Red μεταμφιέζεται σε άντρα για να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειάς της. Πέφτει όμως θύμα της τακτικής βίαιας ναυτολόγησης. Όμως μια μέρα αποφασίζει ότι έχει υποφέρει αρκετά και ότι ήρθε η ώρα να πάρει την εκδίκησή της.

Το σενάριο ξετυλίγεται γρήγορα και ο χαρακτήρας της Red φαίνεται αρκετά ενδιαφέρων. Το artwork εκπέμπει την απαραίτητη βιαιότητα και τον σκοτεινό χαρακτήρα που απαιτεί το κλίμα του έργου, πετυχαίνοντας να δημιουργήσει ένα πολύ πειστικό περιβάλλον. Κατά τα λοιπά, είναι μια ιστορία αναζήτησης ταυτότητας μέσω της εκδίκησης, με αρκετό suspense κι μυστηριώδεις φιγούρες. Σε γενικές γραμμές για πρώτο τεύχος μου άφησε καλές εντυπώσεις και θα του δώσω μια ευκαιρία να με πείσει για την αξία του.