Έκλεισε Tο Disneytoon Studios

Διαβόητο για τα direct-to-dvd sequels

Τέλος εποχής για το studio της Walt Disney Animation Studios, το οποίο ήταν υπεύθυνο για την παραγωγή όλων των direct-to-dvd ταινιών, καθώς και δευτερευόντων ταινιών που προορίζονταν για τις κινηματογραφικές αίθουσες, όπως τα PLANES και οι CGI animated ταινίες της Tinker Bell.

Η βασική αφορμή για το άμεσο κλείσιμο ήταν η στροφή των τηλεθεατών σε streaming πλατφόρμες, εξού και η Disney Studios θα ασχολείται αντί των direct-to-dvd ταινιών, με την παραγωγή σειρών, όπως μας δείχνουν και τα πρόσφατα παραδείγματα των DUCKTALES και BIG HERO 6.

Το studio ξεκίνησε το 1990 ως Disney MovieToons, με το DUCKTALES THE MOVIE: TREASURE OF THE LOST LAMP, συνέχισε με το A GOOFY MOVIE και η πλειοψηφία όσων ακολούθησαν μέχρι το 2013, οπότε και προβλήθηκε στα σινεμά το πρώτο PLANES, ήταν direct-to-dvd sequels, που έχουν μαζέψει με τα χρόνια πλήθος αρνητικών κριτικών. Το κύκνειο άσμα αυτού του, σύμφωνα με τις δηλώσεις, κοστοβόρου studio, ήταν το TINKER BELL AND THE LEGEND OF THE NEVERBEAST, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2015, ως η 47η ταινία του studio αλλά και η 6η και τελευταία ταινία με πρωταγωνίστρια την Tinker Bell.

Άγνωστο παραμένει το μέλλον των υπαλλήλων, σχετικά με το αν θα απορροφηθούν από άλλους τομείς της Walt Disney Studios.