Sentry #1

Mοιάζει τετριμμένο, αλλά είναι έξυπνο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Sentry #1

WriterJeff LemireArtistKim JacintoPublisherMarvel Comics

Δεν ξέρω αν είναι καλό για το SENTRY ή κακό για την Marvel (μάλλον λίγο και από τα δύο), αλλά ένιωσα μια κάποια έκπληξη τελειώνοντας το συγκεκριμένο πρώτο τεύχος, καθώς δεν είναι καθόλου κακό και θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε μέχρι και πολλά υποσχόμενο.

Με λίγη βοήθεια από τον Doctor Strange, ο Robert Raynolds έχει κλείσει τον Sentry (και μαζί του το σκοτεινό alter ego του, γνωστό ως the Void) σε έναν απλοϊκό “golden age” κόσμο, βαθιά μέσα στο υποσυνείδητό του. Έτσι διασφαλίζει ότι η πραγματικότητα δεν πρόκειται να κινδυνεύσει ποτέ εξαιτίας του, μια όχι ιδιαίτερα κακή ιδέα για έναν χαρακτήρα που περιγράφει την υπερδύναμή του ως “the power of a million exploding suns”. Ταυτόχρονα, όμως, καταδικάζει τον εαυτό του σε μια απλή καθημερινότητα που δυσκολεύεται να συνηθίσει.

Το σενάριο μπορεί να μοιάζει τετριμμένο, αλλά ο Jeff Lemire το χειρίζεται με έξυπνο τρόπο, δίνοντας ένα πολύ καλογραμμένο αποτέλεσμα και κάνοντας το SENTRY το πρώτο τεύχος μιας σειράς που δείχνει πως θα έχει ενδιαφέρον.