Teen Titans Special

Ένα όχι και τόσο εντυπωσιακό νέο ξεκίνημα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Teen Titans Special

WriterAdam GlassArtistRobson RochaPublisherDC Comics

Νομίζω ότι εκεί στη DC ίσως προσπαθούν υπερβολικά, μερικές φορές, να δώσουν ένα νόημα και ένα ύφος στις σειρές τους, ώστε να μην φαίνονται ανιαρές. Κάπως έτσι, καταλήγουν να έχουν κάποια υπερ-περίπλοκα comics, χωρίς να υπάρχει λόγος. Τουλάχιστον, αυτό συμπεραίνω μετά και την ανάγνωση της νέας αρχής στους Teen Titans.

Σε αυτό το εισαγωγικό τεύχος, γράφεται η ανεπίσημη έναρξη της νέα ομάδας των Teen Titans, με τον συγγραφέα να διηγείται τρεις solo ιστορίες για τους Robin, Kid Flash και Kid Arrow. Μέσα από αυτές τις ιστορίες, οι χαρακτήρες θα διαπιστώσουν πως δεν τους ικανοποιούν οι υπάρχουσες μέθοδοι των ενηλίκων, οπότε θα αποφασίσουν να βρουν νέες λύσεις για την καταπολέμηση του εγκλήματος. Αυτό το ύφος, αν και δίνει μια καινούρια προοπτική στην ιδέα των Titans, είναι αχρείαστο.

Όπως, αντίστοιχα, και με το TITANS, το αρχικό concept είναι αρκετά απλό μεν, αλλά δεν χρειάζεται διορθώσεις. Οι ήρωες αυτοί δεν χρειάζονται επιπλέον κίνητρα για να είναι ήρωες. Με την προσθήκη των νέων χαρακτήρων, στα επόμενα τεύχη, πιθανώς να χρειάζεται ένα backstory να τους υποστηρίξει, οπότε ένα τέτοιο τεύχος θα ήταν πιο κατάλληλο για αυτούς τους άγνωστους χαρακτήρες.

Γενικά, θα έλεγα πως η γνωριμία με το νέο run των TEEN TITANS, τόσο σχεδιαστικά αλλά και σεναριακά, δεν ήταν ευχάριστη, αλλά με την έλευση των νέων χαρακτήρων, ευελπιστώ πως θα υπάρχει ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς τους ήρωες.