Avengers #4

Κατώτερο των προσδοκιών...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Avengers #4

WriterJason AaronArtistsPaco Medina, Ed McGuinnessPublisherMarvel Comics

Η ιστορία που ξεκίνησε στο MARVEL LEGACY #1 συνεχίζεται στο τέταρτο τεύχος των AVENGERS. She-Hulk και Thor επισκέπτονται τον Odin, ώστε να μάθουν περισσότερα για τους αντίπαλους τους και να αποκτήσουν ένα όπλο εναντίον τους, Iron-Man και Dr. Strange ανακαλύπτουν την τραγική μοίρα των Eternals, Black Panther και Captain Marvel προσπαθούν να εμποδίσουν την επιδρομή των εντόμων που αναδύονται μέσα από τους νεκρούς Celestials, και τέλος, ο Loki αποκαλύπτει στον Cap πληροφορίες για τον Alpha Celestial, ενώ, παράλληλα, ο Ghost Rider ακολουθεί τα ίχνη τους.

Ο Jason Aaron ξεδιπλώνει μια μεγαλόπνοη αλλά πολύπλοκη ιστορία, την οποία δεν βρίσκω και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Παρ’ όλο που το τεύχος είναι πυκνογραμμένο, σε αυτό δεν συμβαίνει σχεδόν τίποτα, επί της ουσίας, και το συνολικό αποτέλεσμα νομίζω ότι υστερεί και από το run του Waid (για το οποίο δεν είχα και την καλύτερη άποψη), αλλά και από το πρόσφατο “Avengers: No Surrender” (το οποίο πάλι δεν είχε καταφέρει να με εντυπωσιάσει). Τα αστειάκια και το απροσδόκητο, μα και κάπως αχρείαστο, ρομάντζο, απλά κάνουν λίγο χειρότερα τα πράγματα. Μόνη αποζημίωση το φινάλε, που δημιουργεί μια σχετική προσμονή για τη συνέχεια.

Ed McGuinness και Paco Medina παρουσιάζουν ένα ικανοποιητικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, που αναδεικνύεται χάρη στα χρώματα του David Curiel. Πρέπει, όμως, να αναφέρω ότι δεν λείπουν και κάποιες πιο τσαπατσούλικες σκηνές, που ήθελαν περισσότερη δουλειά.

Θα μπορούσα, χωρίς τύψεις, να μην διαβάσω άλλο τεύχος του AVENGERS. Παρ’ όλο που δεν θα το κάνω, οι προσδοκίες μου για τη σειρά έχουν πέσει κατακόρυφα. Μακάρι τα πράγματα να βελτιωθούν στη συνέχεια.