Catwoman #1

Copy-Cat
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Catwoman #1

Writer/ArtistJoëlle JonesPublisherDC Comics

Να είμαι ειλικρινής. Ο μόνος λόγος για τον οποίο παρήγγειλα το CATWOMAN #1 από τον κατάλογο του PREVIEWS, είναι το γεγονός ότι το σχέδιο αναλαμβάνει η Joëlle Jones (LADY KILLER) και πιστεύω ότι η vintage, 50s, pin-up, όπως θέλετε πείτε την, αισθητική της θα ταιριάξει γάντι με τον τίτλο. Και η αλήθεια είναι ότι, σε μεγάλο βαθμό, οι προσδοκίες μου δικαιώθηκαν. Αν εξαιρέσουμε κάποιες σελίδες, όπου η ροή της ιστορίας δεν αποτυπώνεται 100% σωστά, το σχέδιο είναι πολύ όμορφο.

Η ιστορία βρίσκει την Selina, μετά τα γεγονότα του BATMAN #50, να προσπαθεί να επαναφέρει τη ζωή της στην προηγούμενη κατάσταση, με μικρή επιτυχία. Τα πράγματα θα περιπλέξει μια συνωμοσία, που θέλει να την παγιδεύσει, χρησιμοποιώντας σωσίες της Catwoman. Η ιδέα είναι ΟΚ (αν και super κλισέ), όμως η Jones (που αναλαμβάνει και τα συγγραφικά βάρη του τίτλου) μπουρδουκλώνει πολύ τα πράγματα, προσπαθώντας να παρουσιάσει τα γεγονότα σε ανακατεμένη χρονική σειρά.

Γενικά, δεν μπορώ να πω ότι μετάνιωσα που πήρα το comic, αλλά περιμένω κάτι περισσότερο στη συνέχεια.