Darth Vader #18

Σύγκρουση γιγάντων
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Darth Vader #18

WriterCharles SouleArtistsGiuseppe Camuncoli, Daniele OrlandiniPublisherMarvel Comics

Το DARTH VADER είναι μια σειρά που δεν ακολουθώ γενικά. Ο λόγος που διάβασα το τεύχος #18, είναι ένα βιντεάκι στο YouTube, που αναφερόταν στο τεύχος και έλεγε ότι σε αυτό δίνεται, θεωρητικά, η απάντηση γιατί ο Darth Vader σέβεται και υπακούει τον Tarkin στο αρχικό STAR WARS.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από το κυνήγι του Vader από τον Tarkin και μια ειδικά επιλεγμένη ομάδα. Ο λόγος του κυνηγιού αφήνεται “φλου” μέχρι το τέλος. Η αφήγηση γίνεται από τη ματιά του Tarkin. Μέσα από αυτή, μπορούμε να δούμε την ευφυΐα του Tarkin και την αποφασιστικότητα του Vader. Το κακό για την ιστορία (και για κάθε ιστορία τέτοιου είδους), είναι ότι, γνωρίζοντας το “μέλλον”, o αναγνώστης δεν νιώθει καμία αγωνία για την εξέλιξη των γεγονότων. Αφού γνωρίζουμε ότι οι δύο πρωταγωνιστές είναι παρόντες στα γεγονότα του A NEW HOPE, δεν αγωνιούμε για το αποτέλεσμα της σύγκρουσης και δεν φοβόμαστε, για παράδειγμα, μήπως κάποιος πρωταγωνιστής σκοτωθεί.

Θα έλεγα ότι το DARTH VADER #18 είναι ένα comic που αξίζει να του ρίξετε μια ματιά (ειδικά αν είστε STAR WARS fan), αλλά αμφιβάλλω αν θα σας προσφέρει το κάτι παραπάνω, που μπορεί να περιμένετε.