Detective Comics #985

Το εξώφυλλο σε τραβάει αμέσως...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #985

WriterBryan HillArtistPhilippe BrionesPublisherDC Comics

Αυτό είναι το τελευταίο snapshot που θα γράψω για το Comicdom.gr, προτού πω “καλό καλοκαίρι” και για να πω την αλήθεια, διάλεξα το συγκεκριμένο comic μόνο και μόνο από το εξώφυλλο.

Και για να δικαιολογήσω την επιλογή μου, θέλω να σας ρωτήσω, πόσες φορές έχετε δει τον Batman να παρουσιάζεται στα comics ως τέρας; Να σας πω εγώ. Σίγουρα όχι πολλές. Λόγω αυτού, είπα να ρίξω μια ματιά στο τεύχος και να δω, από περιέργεια, τι ακριβώς συμβαίνει.

Έχοντας διαβάσει το συγκεκριμένο τεύχος, λοιπόν, έχω να σας πω πως ο Batman χρησιμοποιεί τα τεχνάσματα του Scarecrow, προκειμένου να τιμωρήσει τους εγκληματίες. Σε γενικές γραμμές, βλέπουμε flashback από τις μνήμες του Bruce Wayne, που φαίνεται κάπως να έχουν αντίκτυπο στο τώρα, αλλά όχι με ιδιαίτερα καλό τρόπο. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα για τον ίδιο, αφού ο Karma δημιουργεί προβλήματα στην πόλη.

Σεναριακά, τα πράγματα δεν εξελίσσονται αρκετά, αλλά τουλάχιστον η ιστορία προχωράει σε ικανοποιητικό βαθμό, ώστε να περιμένουμε το επόμενο τεύχος. Σχετικά με το σκίτσο και το χρώμα, πάλι, ο Briones τα πηγαίνει πολύ καλά, σε σημείο που, για τα δικά μου γούστα, μπορώ να θεωρήσω πως δημιουργεί το ύφος και την αισθητική που ταιριάζει σε έναν τίτλο που ονομάζεται “Detective Comics”.

Αυτά από μένα. Καλό καλοκαίρι!