Amazing Spider-Man #4

Καλή ιδέα, μέτρια υλοποίηση
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Amazing Spider-Man #4

WriterNick SpencerArtistRyan OttleyPublisherMarvel Comics

Το 4ο τεύχος του rebooted AMAZING SPIDER-MAN αποτελεί την απόδειξη για τον ισχυρισμό πως μια πολύ καλή ιδέα μπορεί να καταστραφεί από μια μέτρια υλοποίηση.

Πολλές φορές, η έλλειψη έμπνευσης ή νέων ιδεών γίνεται ιδιαίτερα φανερή στο τελικό αποτέλεσμα. Τόσο, ώστε να το αντιληφθεί ο αναγνώστης. Το συγκεκριμένο storyline υποφέρει από μια τέτοια κρίση, όμως το τέχνασμα του σεναριογράφου μπορεί να θεωρηθεί επαρκώς ευφυές. Αντλώντας έμπνευση από τον ίδιο τον ήρωα, αποφασίζει να βυθίσει την ιστορία στην εξερεύνηση του χαρακτήρα του Ανθρώπου Αράχνη και έτσι έχουμε την εξωφρενική ιδέα, που ο Peter Parker διασπάται από το alter ego του. Έξυπνη αλληγορία και αφηγηματικό τέχνασμα, για να εξετάσουμε τις διάφορες πλευρές της ψυχολογίας του Spider -Man. Όλο το τεύχος αναλώνεται στο να μας δείξει το πόσο διαφορετικές είναι οι δυο αυτές πλευρές του και ταυτόχρονα το πώς η μια εξισορροπεί την άλλη – κάτι το οποίο δεν συμβαίνει τώρα που έχουν διασπαστεί.

Η ιδέα είναι έξυπνη και παρουσιάζεται με αρκετή δεξιοτεχνία, όμως δεν καταφέρνει να αποφύγει όλα τα στραβοπατήματα. Κάπου μέσα σε όλο αυτό το μπλέξιμο, στριμώχνεται ένας αχρείαστος villain και το μασκοφορεμένο μισό του Peter Parker φλερτάρει με το να γίνει αντιπαθές προς το κοινό.