Batman #54

Όσα λεν οι άνδρες μεταξύ τους
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #54

WriterTom KingArtistMatt WagnerPublisherDC Comics

Μας έχει μπερδέψει πολύ ο Tom King. Το καλό έως πολύ καλό του run στον τίτλο, που δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες, οδήγησε στην τεράστια απογοήτευση του τεύχους #50. Και, αμέσως μετά από την απογοήτευση αυτή, είχαμε την καλύτερη ίσως ιστορία του εκτενούς αυτού run στα τεύχη #51-53. Το σίγουρο είναι ότι δε βαριόμαστε. Στο τεύχος #54 κάνει ένα διάλειμμα, για μια αυτοτελή ιστορία, σε συνεργασία με τον σπουδαίο Matt Wagner.

Η ιστορία είναι αρκετά straightforward (που λεν και στο χωριό μου) και επικεντρώνεται στη σχέση του Bruce Wayne με τον Dick Grayson, τόσο στο σήμερα με τον δεύτερο ως Nightwing, όσο και στο παρελθόν όταν ο Bruce ανέλαβε την κηδεμονία του, πριν καν ο δεύτερος γίνει Robin. Η ιστορία, χωρίς να βαθαίνει ιδιαίτερα, μας δίνει μια καλή οπτική για το πως η σχέση των δύο ηρώων μετατράπηκε από πατρική σε αδελφική.

Αν και εμφανώς πιο αδύναμο από τα τελευταία τρία τεύχη, το BATMAN #54 είναι μια αξιόλογη προσθήκη στο τρέχον run, που αξίζει το χρόνο σας.