Dr Stone Volume 1

Πρωτότυπο story σε έναν post-apocalyptic κόσμο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Dr Stone Volume 1

WriterRiichiro InagakiArtistBoichiPublisherViz Media

Ξαφνικά όλοι μεταμορφώνονται σε αγάλματα. Και, ενώ όλα δείχνουν πως ήρθε το τέλος της ανθρωπότητας, ο Taiju απαλλάσσεται από την κατάρα μετά από 3.700 χρόνια και ξυπνά σε έναν post-apocalyptic κόσμο, που δεν μοιάζει σε τίποτα με τον κόσμο που γνωρίζουμε σήμερα. Όμως, ο Taiju δεν είναι μόνος. Αρκετά πριν από αυτόν, έχει ξυπνήσει και ο πανέξυπνος φίλος του, ο Senku, ο οποίος έχει ήδη να ξαναχτίζει τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Διαβάζοντας το preview του volume ήμουν αρκετά διστακτικός. Ωστόσο, σιγά-σιγά το manga σε κερδίζει. Αρχικά, με το πολύ ωραίο art, το οποίο αποτυπώνει τέλεια τον post-apocalyptic κόσμο του Riichiro Inagaki, αλλά και με το αρκετό πρωτότυπο story. Η εισαγωγή του Tsukasa Shishio κάνει την εξέλιξη της ιστορίας ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Η διαφορετική του οπτική για το πώς πρέπει να χτιστούν τα θεμέλια της επόμενης μέρας της ανθρωπότητας δημιουργεί μια θανάσιμη κόντρα με τους ήρωές μας.

Είναι αρκετά promising και πρωτότυπο, ιδανικό για αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν ένα διαφορετικό shonen manga.