Detective Comics #988

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #988

WriterJames RobinsonArtistStephen SegoviaPublisherDC Comics

Πολλές φορές, μια επιστροφή στις ρίζες είναι ό,τι χρειάζεται ένας χαρακτήρας ή ένα franchise για να ανανεωθεί. Έτσι, μετά από το φιάσκο του γάμου του με τη Selina Kyle, ο Batman επιστρέφει σε ένα story που αξιοποιεί τις ικανότητές του ως ντετέκτιβ. Το DETECTIVE COMICS #988 σηματοδοτεί την επιστροφή του ντετέκτιβ Batman, που μας είχε λείψει πολύ.

Η ιστορία φαίνεται να είναι προσγειωμένη και “καθημερινή”, όπως τονίζεται και από τον Commissioner Gordon, και αυτό είναι που την κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Ο Σκοτεινός Ιππότης απέχει για λίγο από το προσωπικό του δράμα και τις διαγαλαξιακές μάχες για το τέλος του κόσμου και επικεντρώνεται σε μια έρευνα για έναν φόνο. Με απλό concept και έντονο το αστυνομικό στοιχείο και το μυστήριο, το τεύχος μας δίνει συγκρατημένη δράση και εξιτάρει την περιέργεια.

Το artwork τονίζει την στιβαρή υπόσταση του Batman και οι σκούρες σκιάσεις του, με την αρκετά μουντή παλέτα του, αφήνουν μια μικρή υποψία από noir να πλανιέται στην ατμόσφαιρα.