Artifact One #0

Πρωτότυπο όχι, όμορφο ναι
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Artifact One #0

WritersJ.T. Krul, Vince HernandezArtistRomina MoranelliPublisherAspen Comics

Το βασίλειο του Kaladon. Η Remi, μια νέα, ανήσυχη γυναίκα και ο πατέρας της. Επίσης ανήσυχος, αλλά για την ασφάλειά της. Η αλήθεια, την οποία δεν πρέπει να φοβόμαστε, όμως να προσέχουμε αυτούς που τη φοβούνται.

Στο εισαγωγικό, 13σέλιδο τευχάκι του ARTIFACT ONE μαθαίνουμε την πρωταγωνίστρια και την προσωπικότητά της, λίγα πράγματα για τον κόσμο και αυτούς που πιθανώς θα είναι οι βασικοί αντίπαλοι. Το comic αυτό μοιάζει να έχει μαζεμένα ένα σωρό κλισέ, από το TOMB RAIDER μέχρι την Ιερά Εξέταση. Κι όμως, βγάζει μια ομορφιά, μια δροσιά, τόσο από το ρυθμό αφήγησης όσο και από τις αναπαραστάσεις, που αμέσως το συμπαθείς και θέλεις να μάθεις περισσότερα για την πρωταγωνίστρια και τις περιπέτειές της.

Το βασικότερο ρόλο σε αυτό είναι οι πολύ όμορφες εικόνες της Romina Moranelli. Οι χαρακτήρες δεν είναι άνθρωποι, αλλά έχουν μια ξωτικίσια ομορφιά και οικειότητα, ο κόσμος φαντάζει αδάμαστος και παραμυθένιος (ακόμα και με τις λίγες εικόνες, εντός και εκτός πολιτισμού) ενώ τα χρώματα… Είναι από τις σπάνιες φορές που τα χρώματα, με τις απαλές τους αποχρώσεις, συμβάλλουν τόσο πολύ και τόσο θετικά στην τελική αναγνωστική απόλαυση.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί της εισαγωγής, οι συγγραφείς υπόσχονται πολλά. Δεδομένης της σεναριακής έλλειψης πρωτοτυπίας κρατάω μικρό καλάθι, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να περιμένω το #1 τον Οκτώβρη και να δω!