Golden Kamuy Volume 6

Συνεχίζει τη σειρά με υποσχέσεις
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Golden Kamuy Volume 6

Writer/ArtistSatoru NodaPublisherViz Media

Οι πρωταγωνιστές μας συνεχίζουν το ταξίδι τους προς αναζήτηση των υπόλοιπων κομματιών του χάρτη που θα τους οδηγήσει στον μυθικό θησαυρό. Ωστόσο, διανυκτερεύουν εν αγνοία τους σε ένα ξενοδοχείο-λαβύρινθο, το οποίο αποτελεί βιτρίνα για να καλύπτει την ανάγκη για ανθρώπινα μέλη του ψυχοπαθή γιατρού Ienaga.

Ωστόσο, το volume δεν αναλώνεται μόνο σε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Αντίθετα, μαθαίνουμε και για τους Toshizo και Shinpachi, οι οποίοι αναζητούν έναν ακόμη κρατούμενο με τατουάζ σε μια μικρή πόλη, η οποία, παρόλο το μικρό μέγεθός της, είναι πολύ διεφθαρμένη και “διοικείται” από δύο αντίπαλα στρατόπεδα της μαφίας. Για να βρουν τον κρατούμενο, διεισδύουν και στα δύο στρατόπεδα και παριστάνουν τους σωματοφύλακες.

Και οι δύο ιστορίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες και καλά δομημένες. Είναι αρκετά σπάνιο να βλέπουμε σε ένα μόνο volume δύο εντελώς ασύνδετες/παράλληλες ιστορίες με αρχή, μέση και τέλος και για αυτό θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Satoru Noda. Επίσης, το artwork είναι εξαιρετικό, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την πρώτη μάχη.

Εν κατακλείδι, το volume είναι εξαίσιο και συνεχίζει με πολύ promising τρόπο την σειρά.