Batman #55

Η φιλία του Dick Grayson με τον Batman στο επίκεντρο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #55

WriterTom KingArtistTony S. DanielPublisherDC Comics

Ο Τοm King εξέπληξε ευχάριστα τους δυσαρεστημένους αναγνώστες του BATMAN #50 με τις ιστορίες που ακολούθησαν, ιδιαίτερα όταν αποφάσισε να επανενώσει τον Dick Grayson με τον Batman για κάποια τεύχη, αποκαλύπτοντας την ικανότητα του να γράφει έναν πολύ πετυχημένο Nightwing. Στο BATMAN #55, o Dick Grayson είναι απολαυστικότατος και χαρισματικός, όπως θα έπρεπε να είναι, δημιουργώντας ενδιαφέροντες αντιθέσεις με τον πρώην μέντορά του και νυν σύμμαχο του, ενώ πολεμούν το έγκλημα στους νυχτερινούς δρόμους της Gotham.

Όλο το τεύχος χαρακτηρίζεται από δραματικές αντιθέσεις που προχωρούν τη πλοκή και οι προσωπικές στιγμές του Dick και του Bruce εναλλάσσονται με στιγμές βίας και φόνων. Αυτό δημιουργεί αρκετή ένταση, ώστε η ιστορία να κρατήσει τον αναγνώστη μέχρι το αναπάντεχο τέλος. Ο τρόπος διάταξης των panels επίσης βοηθάει στην εξέλιξη της ιστορίας, δημιουργώντας το “κινηματογραφικό” αποτέλεσμα που χαρακτηρίζει τα comics του Tom King και εστιάζοντας σε λεπτομέρειες που τα κάνουν τόσο προσωπικά και ανθρώπινα.

Το artwork είναι όμορφο μες την απλότητα του, χαρίζοντας μας μοναδικές στιγμές μεταξύ του Batman και του Nightwing που είχαμε να δούμε πολύ καιρό, με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας να λάμπουν, καθώς η παρατεταμένη βροχή πέφτει πάνω τους. Το χιούμορ δε λείπει από το comic, προερχόμενο αποκλειστικά από το πρώην Boy Wonder και τις αντιδράσεις του Bruce. Ένα τεύχος, το οποίο εξυμνεί τον Dick Grayson και τη φιλία του με τον Batman και που μας υπόσχεται δραματικές εξελίξεις και αξίζει να διαβαστεί.