Έφυγε Από Τη Ζωή Ο Norm Breyfogle

Ο συνδημιουργός πολυάριθμων Batman villains

Καταβεβλημένος από προβλήματα υγείας, έφυγε από τη ζωή ο βετεράνος κομίστας των Batman comics, Norm Breyfogle. Ήταν μόλις 58 χρονών.

Ο Norman Keith Breyfogle γεννήθηκε στην Iowa των ΗΠΑ τον Φλεβάρη του 1960 και έδειξε την καλλιτεχνική του κλίση από την τρυφερή ηλικία των δώδεκα. Κατόπιν, σπούδασε ζωγραφική και και εικονογράφηση στο Northern Michigan University, οπότε και ξεκίνησε η επαγγελματική του καριέρα ως εικονογράφου.

Τη δεκαετία του ’80, ξεκίνησε η μακροχρόνια συνεργασία του με τη DC και όλα ξεκίνησαν από μία εξασέλιδη ιστορία στην ανθολογία DC COMICS’ NEW TALENT SHOWCASE, το 1984. Τα επόμενα τρία χρόνια συνεργάζεται ευκαιριακά με First Comics, Eclipse Comics και Marvel, για να κατασταλάξει τελικά το 1987 στη DC. Μαζί με τον σεναριογράφο Alan Grant, δούλεψαν επί σειρά ετών πάνω στο DETECTIVE COMICS, δημιουργώντας πολυάριθμους villains. Το 1988 έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση ο Ventriloquist και ο Ratcatcher, το 1989 ο Anarky, ενώ τη δεκαετία του ’90 μεταπήδησε στο BATMAN, εισάγοντας τον Tim Drake ως τον νέο Robin και δημιουργώντας μαζί με τον Grant τους Jeremiah Arkham, Mr. Zsasz και Amygdala, σε μία spin-off σειρά ονόματι BATMAN: SHADOW OF THE BAT, το 1992-1993. Μέχρι το 1993, είχε σχεδιάσει και αρκετά one shots, με πιο γνωστά τα BATMAN: HOLY TERROR, που ήταν το πρώτο DC Elseworld comic, καθώς και το BATMAN: BIRTH OF THE DEMON, το οποίο χρωμάτισε κιόλας, με το χέρι.

Το 2000 ήταν υπεύθυνος για το FLASHPOINT ως Elseworlds comic και συνέχισε κυρίως ως εικονογράφος, για εμπορικές εταιρείες, με κάποιες αραιές πλέον συνεργασίες, κυρίως με τη DC και την Archie Comics, όπου δημιούργησε τις δύο νέες σειρές ARCHIE LOVES BETTY και ARCHIE LOVES VERONICA.

Τον Δεκέμβριο του 2014 έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο, που του προκάλεσε παράλυση σε όλο το αριστερό μέρος του σώματος. Ήταν αριστερόχειρας και αυτό αποτέλεσε το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας. Η υγεία του είχε αρχίσει να παίρνει την κατιούσα…

Πολλοί σημαντικοί δημιουργοί απέστειλαν τον ύστατο χαιρετισμό μέσω Τwitter, όπως ο Jim Lee, o Neil Gaiman, o Dan Jurgens, ο Scott Snyder και ο Tom King.