X-Men: Black - Magneto #1

Magneto vs... the Trump administration?
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

X-Men: Black - Magneto #1

WriterChris ClaremontArtistDalibor TalajicPublisherMarvel Comics

Ο Magneto επέστρεψε στις σελίδες της Marvel, αυτή τη φορά για να σώσει τους μεταλλαγμένους από τα νύχια της ανθρωπότητας και των ηγετών της…

Ο Magneto επέστρεψε στις σελίδες της Marvel, αυτή τη φορά για να σώσει τους μεταλλαγμένους από τα νύχια της ανθρωπότητας και των ηγετών της. Όταν μαθαίνει πως ανήλικοι μεταλλαγμένοι φυλακίζονται σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, στο Τέξας των Η.Π.Α, ο Magneto θυμάται το παρελθόν του στα στρατόπεδα εξόντωσης των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και προσπαθεί να σταματήσει την ιστορία από το να επαναληφθεί.

Μια αρκετά προσγειωμένη ιστορία, η οποία έρχεται να δώσει ένα σύντομο αλλά εύστοχο social commentary, σε μια εποχή που οι μεγαλύτερες στρατιωτικές υπερδυνάμεις του πλανήτη φαίνεται να εξελίσσονται σε απολυταρχικά καθεστώτα. Άλλωστε, η επιλογή του θέματος στο συγκεκριμένο τεύχος κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καθώς αποτελεί ακριβώς μια κριτική σε ένα θέμα για το οποίο η ηγεσία των Η.Π.Α. έχει τραβήξει πυρά από όλη την διεθνή γνώμη τον τελευταίο χρόνο (φυλακίσεις ανήλικων παράτυπων μεταναστών σε κέντρα κράτησης).

Bonus points για την εμφάνιση του Apocalypse, μετά από πολλά χρόνια αποχής στο Marvel Universe.