The Flash S05E01

Nora
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

The Flash

Season/EpisodeS05E01 WritersTodd Helbing, Sam Chalsen, Greg Berlanti, Geoff Johns, Andrew Kreisberg DirectorDavid McWhirter CastGrant Gustin, Candice Patton, Danielle Panabaker, Carlos Valdes, Jesse L. Martin, Hartley Sawyer, Danielle Nicolet, Jessica Parker Kennedy NetworkThe CW

Θα έλεγα ψέματα αν υποστήριζα ότι περίμενα με ανυπομονησία την επιστροφή του THE FLASH, καθώς η σειρά έκανε τεράστια κοιλιά τις δύο τελευταίες σεζόν, κάνοντας ακόμη και φανατικούς υποστηρικτές της να την εγκαταλείψουν, κάτι που μπορείτε να επιβεβαιώσετε και από τα νούμερα που έκανε πέρυσι.

Ευτυχώς, όμως, το πρώτο νέο επεισόδιο ήταν αρκετά απολαυστικό, θυμίζοντας τους πρώτους δύο κύκλους. Σε αυτό, η Nora Allen αποκαλύπτει στην Team Flash ότι ταξίδεψε εκεί από το μέλλον, αλλά πλέον δεν μπορεί να επιστρέψει και χρειάζεται τη βοήθειά τους. Στην πορεία του επεισοδίου, αποκαλύπτονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους λόγους του ταξιδιού της, αλλά και σχετικά με το μυστήριο της εξαφάνισης του Flash στο μέλλον, ένα στοιχείο της σειράς που πρωτοεμφανίστηκε στην πρώτη σεζόν και από τότε πλανάται από πάνω της.

Παράλληλα, ο Flash, με ένα νέο κοστούμι που είναι πιο πιστό στα comics, καλείται να αντιμετωπίσει τον Gridlock, η Caitlin ανακαλύπτει κάτι που την συνταράσει συθέμελα, ο Cisko προσπαθεί να ξεπεράσει τον χωρισμό του με την Gypsy και ο Ralph αρχίζει να καταλαβαίνει τι σημαίνει να είσαι μέλος αυτής της ομάδας!

Κάποια προβλήματα δεν λείπουν, αλλά, σε γενικές γραμμές, οι διάλογοι είναι έξυπνοι και in character, τα εφέ και οι μάχες στέκονται μια χαρά, ενώ οι αναφορές στις προηγούμενες σεζόν της σειράς, κλείνουν το μάτι στους παλιούς οπαδούς και τους προτρέπουν να επιστρέψουν. Εφόσον η σειρά καταφέρει να συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο, δεν βρίσκω λόγους ώστε κάτι τέτοιο να μη συμβεί.