Plastic Man #5

Smash or pass? Μάλλον εύκολη ερώτηση...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Plastic Man #5

WriterGail SimoneArtistAdriana MeloPublisherDC Comics

Η πρώτη μου “επαφή” με την Gail Simone ήταν με τα VILLAINS UNITED και SECRET SIX, τα οποία ήταν από τις αγαπημένες μου σειρές την εποχή που κυκλοφόρησαν. Ως συγγραφέας, είναι αναμφισβήτητα ταλαντούχα, αλλά μέχρι στιγμής, με το PLASTIC MAN, δεν έχει καταφέρει να κρατήσει το ενδιαφέρον μου.

Όσον αφορά στα τέσσερα πρώτα τεύχη της, η σειρά κινήθηκε με σκαμπανεβάσματα, καθώς άλλοτε με κέρδιζε και άλλοτε με απογοήτευε. Το πέμπτο τεύχος τείνει δυστυχώς πιο πολύ προς την “απογοήτευση” και δεν ξέρω τι φταίει περισσότερο… Από τη μία, η Simone, που άλλοτε έκανε παπάδες, εδώ φαίνεται αρκετά συγκρατημένη και η γραφή της είναι αδύναμη σε σύγκριση με καλύτερες δουλειές της. Από την άλλη, το σχέδιο της Adriana Melo, όσες ευκαιρίες και αν του δίνω, μου βγάζει την αίσθηση του προχειροφτιαγμένου – απωθεί το μάτι και κάνει την ανάγνωση του τεύχους ακόμη δυσκολότερη. Το αποτέλεσμα, και στους δύο τομείς, δεν ενθουσιάζει ούτε στο ελάχιστο.

PLASTIC MAN #5, smash or pass? Οπωσδήποτε pass. Όταν πατήσετε ξανά στο κομιξάδικο, μπορείτε να βρείτε πολλά καλύτερα πράγματα να αγοράσετε.