Blue Exorcist Vol. 20

Η αρχή για αρκετές μεγάλες αποκαλύψεις
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Blue Exorcist Vol. 20

Writer/ArtistKazue KatoPublisherViz Media

Βρισκόμαστε στην περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών και οι μαθητές αποφασίζουν να κάνουν ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι για να γιορτάσουν (αν και ετεροχρονισμένα) τα γενέθλια των αδερφών Okumura. Οι εορτασμοί, όμως, δεν σταματάνε εδώ, αφού, μετά το πάρτι, έχουν να παρευρεθούν στον γάμο του αδερφού του Shima. Ωστόσο, αυτό το χαρούμενο κλίμα δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση για τον Rin και τον Yukio, οι οποίοι αναζητούν την αλήθεια πίσω από την γέννηση τους.
Τέλος, όλο και περισσότερος κόσμος μπορεί να εντοπίζει τους δαίμονες, οι οποίοι εμφανίζονται συχνότερα, κάτι το οποίο είναι πολύ ανησυχητικό για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Αν εξαιρέσει κανείς τα πρώτα δύο chapters, στα οποία βλέπουμε το πάρτι και τις προετοιμασίες για τον γάμο, το volume αφήνει πολλά ανοιχτά “μυστήρια” για τη συνέχεια της σειράς, με μεγαλύτερο την αλλαγή στη συμπεριφορά του Yuki. Ειδικά μετά την ανάγνωση της έρευνας του Lightning, ο Yuki χάνει τον εαυτό του και την πίστη του στο True Cross Order. Η απόγνωσή του τον οδηγεί σε απόπειρα αυτοκτονίας, ωστόσο τότε φανερώνεται η αληθινή του “φύση”.

Παράλληλα, οι εξορκιστές έχουν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη απειλή. Όλο και περισσότεροι πολίτες μπορούν να βλέπουν τους δαίμονες, κάτι που προκαλεί μαζικό πανικό, αλλά και δυσχεραίνει το έργο των εξορκιστών. Το volume αποτελεί την αρχή για αρκετές μεγάλες αποκαλύψεις…