Batman #57

The sound of silence
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #57

WriterTom KingArtistTony S. DanielPublisherDC Comics

Ο Tom King φαίνεται πως δεν στερεύει ποτέ από νέες ιδέες και τεχνάσματα για να μας εκπλήσσει και να τραβάει την προσοχή μας. Στο BATMAN #57, το φινάλε του “Beasts Of Burden” θυμίζει αστυνομική ταινία ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Με την καλή έννοια.

Το ανατρεπτικό στοιχείο στο τεύχος, είναι η σχεδόν ολοκληρωτική απουσία διαλόγων, με την ένταση ανάμεσα στον Batman και τον Beast να χτίζεται με τη σιωπή. Σε ένα χιονισμένο τοπίο, όπου τα πάντα σιωπούν, το ίδιο κάνουν και οι δυο αυτοί χαρακτήρες. Με φόντο ένα ξύλινο σπιτάκι στη μέση του πουθενά, ξεδιπλώνεται, μπροστά στα μάτια του αναγνώστη, μια σκληρή και αιματηρή σύγκρουση ανάμεσα στους δυο χαρακτήρες, καθώς το χιόνι βάφεται κόκκινο. Η ιστορία είναι απλή και η αφήγηση λιτή, όμως και τα δυο λειτουργούν στο έπακρο. Υπάρχει αγωνία και ένταση, ενώ η δράση είναι άρτια σκηνοθετημένη, κάνοντας την μονομαχία αξιομνημόνευτη.

Οι λιγοστές ατάκες που ανταλλάσσουν οι δυο χαρακτήρες, στο τέλος του τεύχους, είναι τόσο καλές, που καταφέρνουν να κάνουν το τεύχος να ανασάνει από αυτή τη συνεχή σιωπή και να κάνουν τον Batman να φανεί ακόμη πιο γαμάτος. Αν είναι δυνατόν αυτό.