Cemetery Beach #2

Ένα γρήγορο και ενδιαφέρον sci-fi thriller
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Cemetery Beach #2

WriterWarren EllisArtistJason HowardPublisherImage Comics

Στον μουντό κόσμο του CEMETERY BEACH, ο Warren Ellis φαντάζεται την εφιαλτική κοινωνία που προκύπτει, όταν μια διαστημική αποικία αποκόπτεται από τη Γη και αρχίζει να εφευρίσκει δικούς της τρόπους για να παραμείνει αυτάρκης στο ιδιαίτερα αφιλόξενο για ανθρώπινη ζωή σύμπαν. Η ιστορία ακολουθεί, μέχρι στιγμής, μια “prison break” δομή πλοκής, με αποτέλεσμα έναν φρενήρη ρυθμό από τις πρώτες κιόλας σελίδες, με το world-building να ξεδιπλώνεται διακριτικά και παράλληλα με τη δράση.

Σε κάποιον βαθμό, βέβαια, το CEMETERY BEACH πάσχει από το ίδιο πρόβλημα που είδαμε στα περισσότερα comics του Ellis των τελευταίων ετών (με καλύτερα παραδείγματα το TREES και το INJECTION), όπου ώριμα και έξυπνα προσεγγισμένες sci-fi ιδέες καταλήγουν να πλαισιώνουν, κατά τα άλλα, όχι πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Εδώ, όμως, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η ιδιαιτερότητα ίσως και να λειτουργήσει υπέρ του comic, αφού η έλλειψη οικειότητας με τους χαρακτήρες βοηθά στο να τονιστεί το απάνθρωπο κλίμα της αποικίας.

Η αρχή του CEMETERY BEACH δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα γρήγορο sci-fi thriller, με μερικές αρκετά σκοτεινές ιδέες για το πώς μπορεί να είναι η ζωή της ανθρωπότητας πέρα από την Γη, και έντονα ρετρο-φουτουριστική αισθητική. Όλα δείχνουν ότι έχουμε αρκετά να μάθουμε ακόμη για τον κόσμο του comic και μοιάζει να αχνοφαίνεται κάποιο twist στον ορίζοντα, οπότε, προσωπικά, θα είμαι εκεί και για τα επόμενα τεύχος.