Fire Punch Volume 4

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Fire Punch Vol. 4

Writer/ArtistTatsuki FujimotoPublisherViz Media

Η μάχη του προηγούμενου volume τελειώνει με νικητή τον μαινόμενο Agni. Αυτό το αποτέλεσμα ευνοεί τους φυλακισμένους blessed, οι οποίοι φυγαδεύονται. Ωστόσο, στρατιώτες εμποδίζουν την απελευθέρωση, αφού κυνηγούν τα φορτηγά που τους μεταφέρουν. Και ενώ όλα δείχνουν ότι οι blessed θα χάσουν την μάχη και θα ξαναγυρίσουν στη μίζερη φυλακή τους, εμφανίζονται δύο μυστηριώδεις blessed σύμμαχοι. Ένας μασκοφόρος άντρας και μια γυναίκα, οι οποίοι εξουδετερώνουν αρκετά εύκολα τις αντίπαλες δυνάμεις και ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο της ελευθερίας.

Πέρα από το κομμάτι της δράσης στη μάχη, ο Tatsuki Fujimoto συνεχίζει να πραγματεύεται το αίσθημα της δικαιοσύνης, της αλήθειας και της ηθικής. Ο Agni δεν μπορεί να αποκαλύψει στους, ελευθερωμένους πλέον, blessed, ότι δεν είναι θεός, όπως πιστεύουν. Αυτή η αποκάλυψη θα προκαλούσε μια ενδεχόμενη ταραχή, που θα στοίχιζε τη ζωή σε αρκετούς αθώους, αλλά και θα απομάκρυνε το αίσθημα δικαιοσύνης που διακατέχει τους blessed, οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία τις κακουχίες της καθημερινότητάς τους, ελπίζοντας σε ένα θαύμα του Agni.

Το artwork είναι, για μια ακόμη φορά, εντυπωσιακό. Αποτυπώνεται ιδανικά το contrast συναισθημάτων των χαρακτήρων, όπως η απόγνωση του Agni και η δικαίωση-αισιοδοξία στα πρόσωπα των blessed, ακόμη και όταν πεθαίνουν ελεύθεροι, πλέον.