Ηeroes In Crisis #1

“Γιατρέ, έχω ένα πρόβλημα...”
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ηeroes In Crisis #1

WriterTom KingArtistClay MannPublisherDC Comics

Η αλήθεια είναι πως μέχρι πρόσφατα οι τίτλοι της DC που είχα διαβάσει μετριόνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ήμουν πάντα παιδί της Marvel και η πρόσφατη κατρακύλα της τελευταίας δεν έχει κάνει τους “απέναντι” ήρωες πιο θελκτικούς. Αυτό δημιουργεί μια συναισθηματική απόσταση κι έτσι βλέπω κάθε ιστορία του DCU πιο αντικειμενικά.

Sanctuary, λοιπόν, ένα σπίτι στη μέση του πουθενά, όπου ήρωες (αλλά και villains) βρίσκουν καταφύγιο, όταν η υπερηρωική ζωή τούς πιέζει ψυχολογικά. Κάποιος δολοφόνησε τους τροφίμους, καταστρέφοντας και την Τεχνητή Νοημοσύνη που συντηρούσε το μέρος. Οι Big Three αναλαμβάνουν να διερευνήσουν τα γεγονότα. Όπως φαίνεται, μόνο αν εμπλακούν αυτοί έχει ένα event βαρύτητα (Batman: The world’s only detective, Superman: The world’s only hero with enhanced senses, Wonder Woman: The world’s only adult heroine).

Κι ενώ η διερεύνηση ξεκινά, ο Tom King μεγαλουργεί δίνοντάς μας μια ανατροπή για την ταυτότητα του δολοφόνου…

Όσον αφορά στο σχέδιο, δεν είμαι εξοικειωμένος με τη δουλειά του Clay Mann, όμως οτιδήποτε λιγότερο από “απίστευτο” θα το αδικούσε. Έχω να δω τόσο όμορφο και ρεαλιστικό σχέδιο (χωρίς photorealism) από του Gary Frank και αυτό εδώ είναι ακόμα καλύτερο! Για παράδειγμα, η Harley Quinn. Ο τύπος ήθελε τη Margot Robbie στο comic και την έχει!

Δεν θα έλεγα πως είμαι οπαδός του DCU. Όμως, ξέρω να εκτιμώ μια καλοειπωμένη ιστορία και το εκπληκτικό σχέδιο σίγουρα προσθέτει. Η εξέλιξη θα δείξει, αν οι προσδοκίες μου θα εκπληρωθούν.