Τρεις Νέες Εκδόσεις Από Την Ένατη Διάσταση

Κάνουν ντεμπούτο στο Comic N' Play 2018

Η Ένατη Διάσταση μας ενημερώνει για τρεις νέες εκδόσεις της, που θα κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους σε μερικές ημέρες, στο Comic N’ Play 2018 που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες!

ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ
Ανθολογία

«Σιγή Ασυρμάτου».

Comic N’ Play 2018

Μια φράση που παρά τη μεταφορική της έννοια στις μέρες μας, κάποτε εννοούσε ακριβώς αυτό που έλεγε. Την σίγαση των ασυρμάτων κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να μην γίνουν αντιληπτές οι μετακινήσεις και τα σήματα των στρατευμάτων στις αντίπαλες ομάδες.

Με την συμπλήρωση εκατό χρόνων από την λήξη της παγκόσμιας αυτής σύρραξης, νέοι και… λιγότερο νέοι δημιουργοί κόμικς, κλήθηκαν να αποτυπώσουν την φρίκη του πολέμου σε λίγα καρέ, σπάζοντας κάθε έννοια σιγής και προβάλλοντας το διαχρονικό ειρηνιστικό τους μήνυμα ενάντια στον παραλογισμό μίας εκ των μεγαλύτερων σφαγών που κατέγραψε η Iστορία.

Με ποικίλες αισθητικές, αφηγηματικές και εικαστικές προσεγγίσεις, οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην παρούσα ανθολογία κατάφεραν να προσεγγίσουν ένα δύσκολο θέμα και να μιλήσουν μέσα από αυτό για την εμπειρία της φρίκης και τα τραύματα που αφήνει πίσω της, με τόνους δραματικούς, ενδοσκοπικούς αλλά και χιουμοριστικούς.

Το άλμπουμ ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ αποτελεί την 17η ετήσια ανθολογία ιστοριών που δημιουργήθηκαν και παρουσιάστηκαν στα πλαίσια της Έκθεσης Κόμικς και Παιχνιδιών Στρατηγικής Comic N’ Play.

1η Έκδοση: Νοέμβριος 2018
Είδος: Ανθολογία
Διαστάσεις: 17 x 24
Αριθμός σελίδων: 128 / Έγχρωμο
Τιμή: 5,00 ευρώ
ISBN: 978-618-5115-21-0

YORICK:
50 Μέτρια Αστεία

Σχέδιο-Σενάριο: Σταύρος Κιουτσιούκης

Yorick! Ο γελωτοποιός της δανέζικης αυλής που κλήθηκε, αμέτρητες φορές, να απαντήσει (όντας νεκρός) στο υπαρξιακό ερώτημα του πιο αναποφάσιστου λογοτεχνικού χαρακτήρα: «Να ζει κανείς ή να μην ζει;»

Από το σαιξπηρικό θεατρικό σανίδι και τα χέρια του πρίγκιπα Άμλετ, το κούφιο κρανίο του Yorick μεταπηδά στα «υπόγεια» του stand-up comedy για να δώσει, επιτέλους, την απάντηση: «Να ζει και να αστειεύεται!»

Ο Σταύρος Κιουτσιούκης τοποθετεί στο προσκήνιο έναν από τους πιο διάσημους δευτεραγωνιστές του θεάτρου και παρουσιάζει μια σειρά από (μάλλον) αστεία comic strips στο γνωστό ανατρεπτικό και αιρετικό του ύφος.

Η Ένατη Διάσταση συνεργάζεται για μια ακόμη φορά με τον δημοφιλή Θεσσαλονικιό δημιουργό και συγκεντρώνει τις ιστορίες που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά διαδικτυακά, σ’έναν καλαίσθητο τόμο.

1η Έκδοση: Νοέμβριος 2018
Είδος: Comic Strip/ Χιούμορ
Διαστάσεις: 16,5 x 16,5
Αριθμός σελίδων: 60 / Έγχρωμο
Τιμή: 5,99 ευρώ
ISBN: 978-618-5115-19-7

 

ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥ ΟΓΚΜΟΡ

Σχέδιο-Σενάριο: Δημήτρης Λαγός

Στις απαρχές του Χρόνου, την εποχή όπου η μαγεία δεν ξεχώριζε από την επιστήμη και το υπερφυσικό συμβάδιζε με το πραγματικό, μοναχικοί πολεμιστές και βάρβαρες πολεμίστριες διέσχιζαν μια γη που έκρυβε μυριάδες θησαυρούς και ακόμη περισσότερους κινδύνους.

Η Λάνα, μια βάρβαρη πολεμίστρια εμπνευσμένη από τη λογοτεχνική παράδοση του Ρόμπερτ Ε. Χάουαρντ και τις κόμικς αφηγήσεις των περιοδικών fantasy της δεκαετίας του 1970, περιπλανιέται στον αχανή κόσμο της Εποχής του Ατσαλιού, αναζητώντας πλούτη και δόξα.

Ο Δημήτρης Λαγός αφηγείται ιστορίες της Λάνα εδώ και είκοσι χρόνια. Το ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥ ΟΓΚΜΟΡ αποτελεί το νέο κεφάλαιο σε αυτό το καλλιτεχνικό ταξίδι που αποτυπώνει, για μια ακόμη φορά, το μεράκι και το πάθος του δημιουργού της για τις ιστορίες ξίφους και μαγείας.

Η Ένατη Διάσταση παρουσιάζει μια έκδοση σε format περιοδικού που αναπαράγει την pulp fiction αισθητική περασμένων δεκαετιών, αποδίδοντας, με τη σειρά της, έναν άτυπο φόρο τιμής στα «βάρβαρα» κόμικς που αγαπήσαμε.

1η Έκδοση: Νοέμβριος 2018
Είδος: Ξίφος και Μαγεία
Διαστάσεις: 27 x 20
Αριθμός σελίδων: 48 / Ασπρόμαυρο
Τιμή: 4,99 ευρώ
ISBN: 978-618-5115-20-3