Heroes in Crisis #2

CSI Gotham City
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Heroes in Crisis #2

WriterTom KingArtistsClay Mann, Travis MoorePublisherDC Comics

Το πρώτο τεύχος του HEROES IN CRISIS ήταν καλύτερο από ό,τι περίμενα, αλλά αυτό δε λέει και πολλά, γιατί περίμενα να είναι μια τεράστια πατάτα. Τεράστια πατάτα, λοιπόν, δεν ήταν και μια περιέργεια για τη συνέχεια μου τη δημιούργησε, οπότε να ‘μαστε εδώ με το δεύτερο τεύχος και την αναζήτηση της αλήθειας πίσω από τους φόνους στο Sanctuary.

Οι δύο πρωταγωνιστές, η Harley Quinn (που ήταν αυτόπτης μάρτυρας) και ο Booster Gold (που όλα δείχνουν ότι είναι ο δολοφόνος) κάνουν τις επόμενες κινήσεις τους για να αποκαλύψουν την αλήθεια. Η μεν για να καταδώσει τον Booster, ο δε για να δει αν όντως είναι ο θύτης, μιας και έχει αμνησία. Και οι δυο θα αναγκαστούν να συγκρουστούν με τους ισχυρότερους ήρωες του DCU.

Τα βασικά προβλήματα του HEROES IN CRISIS είναι ότι δίνει μεγαλύτερο βάρος στην ψυχανάλυση, παρά στο crime solving και ότι η επιλογή των Booster και Harley για μια τέτοια σκοτεινή ιστορία (προφανώς επίτηδες, ως κατεξοχήν fun χαρακτήρες) κρίνεται εντελώς αποτυχημένη κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Πιθανότατα θα παρακολουθήσω το HIC, από περιέργεια και λόγω της πανεύκολης decompressed ανάγνωσης, αλλά χωρίς να είμαι καθόλου απορροφημένος από αυτό.