Previews Picks

November 2018

Ποιος ξέρει καλύτερα τι μας περιμένει το 2019; Μα, φυσικά, ο κατάλογος των PREVIEWS της Diamond, που περιλαμβάνει όλες τις κυκλοφορίες του Ιανουαρίου! Και τις καλύτερες τέτοιες κυκλοφορίες μας παρουσιάζουν οι Τόνια Στεφανάτου και ο Αντώνης Αντωνιάδης!

Blue Pages

Aφού απογοητεύτηκα από τα λιγότερο διάσημα comics των πράσινων σελίδων τους περασμένους μήνες, αποφάσισα να επιστρέψω στα mainstream, τα οποία, ίσως επειδή ξέρω τι να περιμένω, τα βρήκα πολυποίκιλα και αρκετά διασκεδαστικά. Πάμε να δούμε, λοιπόν, τις ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες, τις αδιάφορες, αλλά και αυτές που τρέμουμε, όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Υοung Justice #1

$4.99 page DC4 DC Comics (Wonder Comics)

Πολυαγαπημένοι χαρακτήρες που μας είχαν λείψει πάρα πολύ την τελευταία δεκαετία επιστρέφουν για να εγκαινιάσουν ένα ακόμη καινούργιο imprint της DC, με την επωνυμία Wonder Comics, το οποίο θα έχει περισσότερες εφηβικές ιστορίες, από ό,τι κατάλαβα. Από τη μια, χαίρομαι πολύ που θα διαβάσω ξανά για τον Conner, τον Βart Allen και, υποθέτω, τον Tim Drake ως Robin, σε σχέδιο του επιτυχημένου Patrick Gleason. Από την άλλη, το comic το γράφει ο Brian Michael Bendis, όποτε οι fans των χαρακτήρων έχουν κάθε λόγο να είναι τρομοκρατημένοι.

The Other History Of The DC Universe #1

$7.99 page DC6 DC Comics (Black Label)

Το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι ίσως το πιο πολλά υποσχόμενο από τα ενήλικα comics του Black Label imprint της DC, καθώς στοχεύει, μέσω της αφήγησης, να ξεδιπλώσει την ιστορία κάποιων λιγότερο διάσημων χαρακτήρων του δημοφιλούς σύμπαντος, που συχνά ανήκουν σε μειονότητες. Στο τιμόνι του όλου project βρίσκεται ο βραβευμένος με Oscar σεναριογράφος John Ridley και το πρώτο τεύχος θα εστιάσει στις εμπειρίες του Black Lightning, ενώ το artwork έχει αναλάβει ο Alex Dos Diaz.

Η εξερεύνηση και χρήση κοινωνικοπολιτικών αποχρώσεων στα comics φαίνεται να ταιριάζει αυτή την εποχή περισσότερο στη DC παρά στη Marvel, οπότε το THE OTHER HISTORY OF THE DC UNIVERSE ξεκινά με καλές προοπτικές.

Superman 100-page Super Spectacular #1

$9.99 page DC8 DC Comics

Διαφημίζεται ως “η καλύτερη ιστορία για τον Superman που έχει γράψει ο Marv Wolfman”, το οποίο από μόνο του είναι αρκετό για να τραβήξει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Το γεγονός ότι το artwork έχει αναλάβει ο Claudio Castellini με κάνει να το περιμένω με ανυπομονησία, ελπίζοντας ότι δε θα απογοητεύσει τόσο εμένα όσο και τους υπόλοιπους fans του αγαπημένου μας δημοσιογράφου-υπερήρωα.

Guardians Of The Galaxy #1

$4.99 page M10 Marvel Comics

Η Marvel γιορτάζει τα 80 χρόνια παρουσίας της, με ένα καινούργιο GUARDIANS OF THE GALAXY. Έχω ακούσει τα χειρότερα για τον τίτλο τα τελευταία χρόνια και η ομάδα δε μου κέντρισε ποτέ ιδιαίτερα το ενδιαφέρον, παρά τις επιτυχές της στον κινηματογράφο, αλλά η παρουσία του Ghost Rider και το ωραίο εξώφυλλο ίσως μαρτυρούν ότι οι Guardians βρίσκονται επιτέλους σε καλύτερα χέρια.

Friendly Neighborhood Spider-Man #1 & #2

$3.99 page M16 Marvel Comics

Άλλο ένα Spider-Man, από τον Tom Taylor, έναν σχετικά ικανοποιητικό writer που χαρακτηρίζεται από το χιούμορ των ιστοριών του, γεγονός που τον καθιστά καλή επιλογή για ένα comic με τον Spidey. To artwork είναι του Juann Cabal και εξώφυλλα έχουν ζωγραφίσει οι Robinson, Quesada και Romita Jr, που από μόνοι τους είναι λόγοι να αγοράσει κανείς το comic. Το ερώτημα απλά είναι: πόσο ακόμα Spider-Μan (και Batman) μπορεί να αντέξει το αναγνωστικό κοινό;

Invaders #1

$4.99 page M18 Marvel Comics

Ο Cap, o Bucky και ο Human Torch προσπαθούν να σταματήσουν τα σχέδια του Namor, σε ένα τίτλο που μας υπόσχεται να μας γυρίσει στις εποχής της παλιάς, καλής Marvel. Εμείς κρατάμε μικρό καλάθι, προς το παρόν.

Oliver #1

$3.99 page 40 Image Comics

Ο σεναριογράφος Gary Whitta μεταπηδά από τις ταινίες στα comics, προσφέροντας μια εναλλακτική ματιά στην πασίγνωστη ιστορία του Oliver Twist. Το όλο εγχείρημα θα ήταν λιγότερο ενδιαφέρον, αν δεν συνεργαζόταν με τον Darick Robertson, του οποίου το artwork φαίνεται εξαιρετικό.

Jesusfreak

$17.99 page 46 Image Comics

Ο Χριστούλης μιλάει με σαύρες, ψάχνει την πνευματική ανύψωση και μάλλον εξασκεί πολεμικές τέχνες εναντίον των Ρωμαίων, αν κρίνει κανείς από το εξώφυλλο. Όπως το βλέπω εγώ, η ιδέα έχει όλες τις προοπτικές μπροστά της να μετουσιωθεί σε κάτι πολύ διασκεδαστικό και ενδιαφέρον, ενώ το artwork του Benjamin Marra μου τράβηξε αμέσως την προσοχή.

Green Pages

Πρώτη φορά στις πράσινες σελίδες και ήλπιζα να βρω περισσότερες επιλογές. Βέβαια, μετά τις σπατάλες των Χριστουγέννων, δεν βλάπτει να κάνουμε και λίγη οικονομία. Ας ελπίσουμε μόνο μέχρι να κυκλοφορήσουν τα παρακάτω να έχει κρυώσει επιτέλους ο καιρός και να έχουμε βολέψει, έστω και για λίγους μήνες, τα κοντομάνικα…

Blossoms 666 #1

$3.99 page 267 PublisherArchie Comics

Σε αυτό το νέο limited series πρωταγωνιστούν οι Cheryl και Jason Blossom, δύο δημοφιλείς και πλούσιοι μαθητές. Ένας από τους δύο, όμως, είναι ο Αντίχριστος. Και, με δεδομένο ότι δεν ξέρουν ποιος, τα πράγματα δεν φαίνονται ιδιαίτερα καλά για την μικρή πόλη του Riverdale. Η αλήθεια είναι πως δεν παρακολουθώ τους horror τίτλους της Archie Comics όμως το όνομα του Cullen Bunn είναι αρκετό για να μου τραβήξει το ενδιαφέρον.

Executive Assistant: Iris, The Midst of Chaos #1

$3.99 page 271 PublisherAspen Comics

Στο δρόμο που άνοιξε η Marvel με τα WHAT IF? και η DC με τα Elseworlds, η Aspen μεταφέρει την Iris στην αρχαία Κίνα στη δίνη ενός τρομαχτικού πολέμου. Όπως έγινε γνωστό, η σειρά θα επηρεάσει και άλλα comics της Aspen, όπως το FATHOM και το SOULFIRE. Παρόλο που δεν είμαι fan ούτε της Blake Northcott ούτε του Donny Tran, φαίνεται ως καλό jumping point για κάποιον που δεν παρακολουθεί ιδιαίτερα τα comics της εκδοτικής.

Stitched: Terror #1

$5.99 page 274 PublisherAvatar Press

Θυμάστε το STITCHED του Garth Ennis; Σε περίπτωση που δε σας λέει κάτι, πρόκειται για ένα comic όπου Αμερικανοί φαντάροι και Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν έρχονται αντιμέτωποι με τρομαχτικά τέρατα που καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Στη νέα σειρά της Avatar Press, οι Patrick Shand και Daniel Gete μεταφέρουν το πεδίο της σύγκρουσης και αναγεννούν τον τρόμο, αυτή τη φορά σε αμερικάνικο έδαφος, καθώς η σερίφης Kat Noble προσπαθεί να βρει τον τρόπο να τα σταματήσει. Καλά, δεν τρελάθηκα κιόλας, αλλά μπορεί να είναι και καλό.

Apallachian Apocalypse #1

$3.99 page 287 PublisherCave Comics

Σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν όπως εγώ τι να κάνει αυτή η ψυχή ο Billy Tucci, θα χαρείτε να μάθετε ότι ετοιμάζει ένα νέο comic για λογαριασμό της νεοσύστατης Cave Comics. Lilith, νεκροζώντανοι στρατιώτες και η υπόσχεση για μια “DUKES OF HAZZARD meets zombie apocalypse” προσέγγιση συμπληρώνουν το κάδρο του νέου εγχειρήματος. Ή θα είναι γαμάτο ή θα είναι απόλυτη βλακεία. Όπως και να έχει, μάλλον θα του δώσω μια ευκαιρία.

Hobo Mom

$14.99 page 300 PublisherFantagraphics Books

Η πρώτη πραγματικά ενδιαφέρουσα πρόταση αυτού του μήνα έρχεται από την Fantagraphics, καθώς Charles Forsman (THE END OF THE FUCKING WORLD) και Max de Radiguès (BASTARD) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μας πουν μια ανθρώπινη καθημερινή ιστορία. Ο Tom μεγαλώνει μόνος του την κόρη του Sissy, αφού η σύζυγός του, Natasha, τους έχει εγκαταλείψει, έχοντας επιλέξει μια νομαδική ζωή. Μια επικίνδυνη συνάντηση, όμως, θα την φέρει πίσω στο σπίτι, όπου η ανεξαρτησία της θα έρθει σε σύγκρουση με τις υποχρεώσεις μιας πιο συμβατικής ζωής και τις ανάγκες της οικογένειάς της. Ακούγεται καλό και μένει να δούμε αν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

New Life

$17.95 page 312 PublisherHumanoids

Ο Xavier, ένας 48χρονος συγγραφέας, περνάει κρίση ηλικίας, καθώς ο γάμος του καταρρέει, ενώ ο γιος του έχει μεγαλώσει και πια ζει μόνος του. Προσπαθώντας να διαχειριστεί αυτά τα γεγονότα θα γνωρίσει την Leah, μια νεαρή καλλιτέχνιδα, με την οποία θα ξαναγνωρίσει τον έρωτα. Όταν, όμως, η Leah θα μείνει έγκυος, ο Xavier αρχίζει να αμφισβητεί τις επιλογές του και να αναρωτιέται για το κατά πόσο μπορεί πραγματικά να ξαναξεκινήσει από την αρχή. Παρόλο που το σενάριο θυμίζει τυπικό γαλλικό ρομαντικό dramedy, το artwork φαίνεται καταπληκτικό και σίγουρα αποτελεί επαρκή λόγο για να του ρίξετε μια ματιά.

Philip K. Dick: A Comics Biography

$24.99 page 331 PublisherNBM

Και για όσους αγαπάνε τις βιογραφίες, οι Laurent Queyssi και Mauro Marchesi μεταφέρουν στο χαρτί τη ζωή του διάσημου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Philip K. Dick. Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από δημοφιλείς ταινίες, όπως τα BLADE RUNNER, MINORITY REPORT και TOTAL RECALL, είχε μια αρκετά πολύπλοκη ζωή, παλεύοντας με εθισμούς, υποφέροντας από νευρώσεις και παραισθήσεις, ενώ παντρεύτηκε πέντε φορές και χώρισε άλλες τόσες. Αν αγαπάτε το έργο του και θέλετε να διεισδύσετε στη ζωή του συγγραφέα, νομίζω ότι αυτή αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία.

Our Super Adventure: Press Start Τo Begin

$19.99 page 334 PublisherOni Press

Νομίζω ότι το OUR SUPER ADVENTURE της Sarah Graley έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή webcomics εκεί έξω. Με επιρροές από το SARAH’S SCRIBBLES, η σειρά ακολουθεί την καθημερινή ζωή ενός ζευγαριού και των τεσσάρων γατιών του και σχολιάζει έξυπνα καθημερινές καταστάσεις που όλοι μας έχουμε ζήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η Oni Press κυκλοφορεί τώρα μια συλλογή που σίγουρα θα αγοράσουν όσοι έχουν διαβάσει το comic διαδικτυακά, ενώ δίνει την ευκαιρία σε όσους παραμένουν πιστοί στις έντυπες εκδόσεις να έρθουν σε επαφή με ένα από τα πιο δημοφιλή webcomics της εποχής μας.