The Flash S05E04

News Flash
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

The Flash

Season/EpisodeS05E04 WritersKelly Wheeler, Lauren Certo, Kristen Kim DirectorBrent Crowell CastGrant Gustin, Candice Patton, Jessica Parker Kennedy, Danielle Panabaker, Hartley Sawyer, Tom Cavanagh NetworkThe CW

Ο Barry με την Iris προσπαθούν να καταλάβουν τον λόγο που η Nora δεν τα πηγαίνει καλά με την μητέρα της, ενώ ταυτόχρονα έχουν να αντιμετωπίσουν μια νέα meta απειλή. Από την άλλη, οι ντετέκτιβ της ομάδας, Ralph και Sherlock Wells, συνεχίζουν να ερευνούν το μυστήριο του Cicada.

Η 5η σεζόν ξεκίνησε πολλά υποσχόμενη, με τρία επεισόδια που δεν ακολουθούν τα ενοχλητικά κλισέ του CWverse (εξαιρείται το LEGENDS OF TOMORROW). Οι χαρακτήρες δεν κρατάνε μυστικά απλά για να δημιουργηθεί ευκαιριακό δράμα, σχεδόν όλοι έχουν από κάτι να κάνουν, ο μεγάλος villain της σεζόν κάνει υπερβολικά γρήγορα την εμφάνιση του και δείχνει γιατί είναι απειλητικός και υπάρχουν δύο μυστήρια που ξεδιπλώνονται σιγά-σιγά. Το πρώτο είναι του Cicada. Το δεύτερο είναι της Nora Allen.

Αν και ο villain of the week είναι ψιλοβαρετός και γενικά το επεισόδιο είναι πιο αργό από τα προηγούμενα, δίνει ευκαιρίες για περισσότερες σκηνές μεταξύ μητέρας και μελλοντικής κόρης, το οποίο σημαίνει ότι επιτέλους μαθαίνουμε τον λόγο που η Nora φαίνεται να μην αντέχει την Iris.

H συγκεκριμένη αποκάλυψη εξηγεί αρκετά πράγματα και γεννά νέα ερωτήματα. Γενικότερα, η προσθήκη της Nora έχει ανανεώσει την σειρά, αν και το time travel κινούνταν πάντα μεταξύ ικανοποιητικού και αμφιλεγόμενου ως plot device, οπότε κρατάω μικρό καλάθι.