The Realm #10

Έχει να πει περισσότερα;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Realm #10

WriterSeth M. PeckArtistJeremy HaunPublisherImage Comics

Σε αντίθεση με το SEVEN TO ETERNITY, το MAESTROS και άλλους παράξενους fantasy τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει τελευταία, το THE REALM μοιάζει να ακολουθεί πιο πιστά την πεπατημένη, ως προς το τι πρέπει να περιλαμβάνει ένας fantasy κόσμος – και εν προκειμένω, ένας fantasy κόσμος εμπνευσμένος από το Dungeons & Dragons. Έχουμε orcs, έχουμε dungeon crawls, έχουμε μέχρι και gelatinous cubes, γεγονός που δημιουργεί ένα μπέρδεμα στο αν έχουμε να κάνουμε με κάποιου είδους homage ή απλά με τεμπέλικο world-building.

Η διαφορά είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν πάνω από τα ερείπια του δικού μας κόσμου, μια επιλογή που, αν και δεν σε συνεπαίρνει με την πρωτοτυπία της, μας δίνει μερικές από ενδιαφέρουσες ως και ανατριχιαστικές σκηνές της post-apocalyptic Γης του THE REALM και μεταμορφώνει σταδιακά του πρωταγωνιστές, από καθημερινούς ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν σε αρχετυπικούς πολεμιστές, μάγους και λοιπούς χαρακτήρες ενός D&D party. Αν οι δημιουργοί δώσουν και έναν αρκετά ενδιαφέρον ή πειστικό λόγο για την χρήση όλων αυτών των κλασικών fantasy themes και πλασμάτων, το THE REALM ενδέχεται να έχει κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον να πει απ’ όσα βλέπουμε στην επιφάνεια.