Sex Death Revolution #1

Με πρόφαση τη μαγεία...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Sex Death Revolution #1

WriterMagdalene VisaggioArtistBecca FarrowPublisherBlack Mask Studios

Σε πρώτη ανάγνωση, το θέμα του SEX DEATH REVOLUTION φαίνεται να είναι η μαγεία, αλλά όσο προχωρούν οι σελίδες, τόσο καταλαβαίνεις ότι οι αναφορές σε ξόρκια και συνάξεις μάγων είναι προφάσεις για να εξερευνηθούν ζητήματα ταυτότητας που ταλανίζουν την ηρωίδα του comic. H προτεινόμενη για Eisner σεναριογράφος Magdalene Visaggio γράφει ένα χαρακτήρα σύγχρονο, με την οποία ο αναγνώστης μπορεί εύκολα να ταυτιστεί, παρά την ιδιαιτερότητά της που έγκειται τόσο στο γεγονός ότι είναι μάγισσα, όσο και στο ότι χρησιμοποίησε τις δυνάμεις της για να αλλάξει το φύλο της. Η ίδια απειλείται από τους φόβους και τις ενοχές της, αλλά και από κάποια δύναμη που επιχειρεί να αλλάξει το παρελθόν της.

Aξιοπρεπές artwork, με το ταλέντο της Becca Farrow να αναδεικνύεται κυρίως στις εκφράσεις των προσώπων και ζωντανά χρώματα ολοκληρώνουν το συμπαθητικό και μοντέρνο comic. Οι σχέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες είναι αρκετά ενδιαφέρουσες και καλογραμμένες, ενώ και ο διάλογος δίνει την αίσθηση της αυθεντικότητας. Αξίζει σίγουρα την προσοχή του αναγνώστη, αν μη τι άλλο χάρη στην ικανότητα της Visaggio να σκιαγραφεί χαρακτήρες ιδιαίτερους και παράλληλα τόσο οικείους. Σίγουρα υπάρχουν αρκετά παρόμοια comics σαν το SEX DEATH REVOLUTION εκεί έξω, που στερεί την δυνατότητά του να γίνει σπουδαίο, αλλά διαβάζεται ευχάριστα και καθιστά τη Visaggio μια συγγραφέα που έχει πολλά να προσφέρει στο χώρο των comics.