Batman: Secret Files #1

A little piece of Gotham
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman: Secret Files #1

WritersJordie Bellaire, Cheryl Lynn Eaton, Tom King, Tom TaylorArtistsElena Casagrande, Jorge Fornes, Mikel Janin, Jill Thompson, Brad WalkerPublisherDC Comics

Αραιά και που, κυκλοφορούν μερικές συλλογές με αυτοτελείς ιστορίες, οι οποίες βασίζονται σε κάποιους εχθρούς ή συμμάχους του Σκοτεινού Ιππότη. Η τελευταία συλλογή από αυτές είναι το BATMAN: SECRET FILES και είναι πάρα πολύ καλό. Δε σας κρύβω πως απ’ όλο το σύμπαν της DC θεωρώ το πιο ενδιαφέρον πράγμα τη μυθολογία της Gotham, του Bludhaven, του Arkham και, φυσικά, του Blackgate Prison. Η τελευταία συλλογή μας δίνει μια ευκαιρία να επισκεφτούμε, εκτός άλλων, το εσωτερικό του Arkham, την batcave, τις ταράτσες της Gotham, τα σκληρά Slums και μια αδιευκρίνιστη τοποθεσία σε ένα βουνό.

Σύντομες, αλλά πολύ ενδιαφέρουσες, οι ιστορίες του SECRET FILES ίσως μαρτυρούν μια διάθεση να επιστρέψει η DC στην παλιά και γνώριμη συνταγή των short story collections, τα οποία έχουν να εμφανιστούν από το μακρινό 2005 (στην περίπτωση του Batman).

Για να δούμε…